Υιοθεσία Χελωνίτσας

Στο πλαίσιο του 2ου Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Φροντίζω το Περιβάλλον» και του προγράμματος με τίτλο «Το Παράπονο των Ζώων», είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την εθελοντική δράση του Συλλόγου για την Προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Αρχέλων”. Δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μας επίσκεψης είδαμε τις τραυματισμένες χελωνίτσες και μετά από σχετική ενημέρωση αποφασίσαμε με τη βοήθεια των γονέων των παιδιών να υιοθετήσουμε μια από αυτές, προσφέροντας τα έξοδα για τη φαρμακευτική της αγωγή για κάποιες ημέρες. Η χελωνίτσα που υιοθετήσαμε ονομάζεται “Λίλο” και τραυματίστηκε στο κεφάλι από ένα μεγάλο αγκίστρι. Χαιρόμαστε πολύ που βοηθήσαμε τη συγκεκριμένη χελωνίτσα. Με χαρά λάβαμε το “Πιστοποιητικό Υιοθεσίας” κι ένα δωράκι έκπληξη από το Σύλλογο “Αρχέλων”.

COLLAGE ΛΙΛΟ

Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν τη χελωνίτσα στο σπίτι τους, έτσι συναποφασίσαμε να την παίρνουν διαδοχικά, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να την “υιοθετήσουν” για μια μέρα, τηρώντας όσα συμφωνήσαμε για τη φροντίδα της.

COLLAGE ΥΙΟΘΕΣΙΑ