Αλλαγή πλατφόρμας δήλωσης self test μαθητών-Λειτουργία πλατφόρμας edupass.gov.gr

Τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τα self test των παιδιών θα δηλώνονται στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ 

Οδηγίες Διαδικασίας:

  • Πληκτρολογείτε  την διεύθυνση https://edupass.gov.gr/
  • Στην πλατφόρμα επιλέγετε το πράσινο πλαίσιο : Ξεκινήστε εδώ
  • Επιλέγετε την ενέργεια: Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής
  •  Επιλέγετε την κατηγορία “Δήλωση self test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για Covid-19”
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας, κωδικούς taxisnet, ΑΜΚΑ.
  • Ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.
  • Μετά την υποβολή εκτυπώνετε την Σχολική Κάρτα και ο/η μαθητής/τρια την επιδεικνύει, χωρίς να την παραδίδει, στην εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Σε περίπτωση που τα παιδιά έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά επιλέγοντας την κατηγορία: “Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. 

Επίσης από τη Δευτέρα 01/11 έως και το Σάββατο 06/11, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να προμηθεύονται  πέντε self test από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου.