Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό Κύπρος – Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες!

Θεωρώντας δεδομένο ότι το μυαλουδάκι των μικρών μας ( προνηπίων και νηπίων) ταξιδεύει καθημερινά και ασταμάτητα σε μέρη φανταστικά και μη…ξεκινήσαμε κι εμείς το ταξίδι μας για να γνωρίσουμε την “αδερφούλα” Κύπρο μας….

Μέσα σε μια τόση ιδιαίτερη χρονιά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κηδεμόνες-βοηθούς των παιδιών που βοήθησαν με κάθε τρόπο, σεβόμενοι τις παρούσες συνθήκες ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνταν και να δημιουργηθεί το βιβλίο με το οποίο λαμβάνει μέρος το 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης στον μαθητικό διαγωνισμό .

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τα μικρά διαμαντάκια που έχουμε στις τάξεις μας να αντιληφθούν την σημασία και την αξία της συμμετοχή σε διαγωνισμούς και την ΝΙΚΗ που απολαμβάνουν συμμετέχοντας. Νικητής είναι όποιος συμμετέχει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γιατί ακριβώς με την συμμετοχή βγαίνει στην επιφάνεια η λάμψη του καθενός. Κάθε νέα συμμετοχή στηρίζεται στην γνώση που αποκομίζουμε από την προηγούμενη, γινόμαστε πιο έμπειροι και καλλιεργούμε πιο πολύ τον εαυτό μας. Σημασία έχει πάντα το ταξίδι. ..

Φέτος λοιπόν κι εμείς είδαμε νέες χώρες, μάθαμε για νέους πολιτισμούς και αποτυπώσαμε με όποιο μέσο μπορούσαμε μέρος από τις γνώσεις που αποκομίσαμε, δημιουργώντας ομαδικά το κείμενο και την εικονογράφηση του βιβλιου μας.

https://blogs.sch.gr/9nipxan/files/2021/05/ΠΑΡΑΜΥΘΙ_9-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΞΑΝΘΗΣ11.pdf

Ένα σχόλιο στο “Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό Κύπρος – Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *