Λειτουργία σχολικής μονάδας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία σας αποστέλλω μερικές ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  που έχουν σταλεί για την λειτουργία των νηπιαγωγείων.Θα πρέπει και εσείς να εξηγήσετε στα παιδιά τις βασικές οδηγίες για να επανέλθουμε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς.

1.Συστήνεται η θερμομέτρηση του παιδιού κάθε πρωί ,πριν την προσέλευσή του στο σχολείο.Ο γονέας που φέρνει το παιδί στο σχολείο προσέχει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου με τους άλλους προσερχόμενους γονείς και παιδιά.Αν το παιδί παρουσιάσει έστω και ένα από τα συμπτώματα(πυρετός,βήχας,λαχάνιασμα στην αναπνοή,κρυάδες,ρίγος,μυαλγίες,κεφαλαλγία,πονόλαιμος,ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης,)εννοείται ότι δεν έρχεται σχολείο.Αν κάτι είναι αλλεργικό(βήχας,φτέρνισμα)πρέπει να μας ενημερώσετε με χαρτί από γιατρό.Παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές ΔΕΝ έρχονται σχολείο.

2.Αν ένας από την οικογένεια νοσήσει είτε με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύσει το παιδί,φυσικά ενημερώνει το νηπιαγωγείο και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η λοίμωξή τους από το νεό κορωνοϊο ,ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειας συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Όταν έρχονται τα παιδιά στο σχολείο:

1.Μπαίνουν μόνο τα παιδιά,οι γονείς-συνοδοί απαγορεύεται να εισέλθουν στον χώρο. Δεν πρέπει να δημιουργείται συνωστισμός κατά την προσέλευση-αποχώρηση.Η ώρα προσέλευσης -αποχώρησης(8.15 έως 8.30 προσέλευση/ 12.50 έως 13.00 αποχώρηση) πρέπει να τηρείται ευλαβικά!Σε περίπτωση που θέλετε να ενημερωθείτε για το παιδί σας θα πρέπει να κλείσουμε ραντεβού.
2.Αποφεύγουμε ανάμιξη και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικά τμήματα/αίθουσες καθώς και η οργάνωση διατμηματικών εκδηλώσεων ή ομαδικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών(που σημαίνει ότι φέτος δεν θα γίνει και τελική γιορτή).Γι αυτό το λόγο χωρίσαμε και τα παιδιά σε υποομάδες,οι οποίες καλό θα είναι να διατηρούνται σταθερές και να μην αλλάζουν τα παιδιά.
3.Εισερχόμενα τα παιδιά στον χώρο θα βάζουν αντισηπτικό.Επίσης θα έχουν την τσάντα τους με τα προσωπικά τους αντικείμενα(αλλαξιά,φαγητό και πετσέτα, μωρομάντηλα,
νερό,καπέλο(οπωσδήποτε),αντηλιακό(θα τους έχετε εφαρμόσει από το σπίτι).ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.Επίσης να έχουν ένα δικό τους παιχνίδι για το διάλλειμα,που θα το αγγίζουν μόνο αυτά(όχι μπάλα).Παρακαλώ προσπαθήστε να εξηγήσετε αυτούς τους κανόνες στα παιδιά,είναι σημαντικό.
4.Στις γωνιές θα απασχολούνται μόνο 2 παιδιά με απόσταση μεταξύ τους και με χρήση αντισηπτικού όταν αλλάζουν γωνιά ενδιαφέροντος.Θα δώσουμε στα παιδιά αχρησιμοποίητους μαρκαδόρους-ψαλιδάκι για να τους έχουν στην τσάντα τους για προσωπική χρήση (θα τους έχουν μόνιμα στην τσάντα τους).

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Θήβας μας ενημέρωσαν ότι απολύμανση θα γίνει μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου(Καθώς ήταν κλειστά 2,5 μήνες και ότι υπήρχε από ιό δεν υπάρχει τώρα).
Παρακαλώ  εξηγήστε στα παιδιά σας τι συμβαίνει και πως πρέπει να κινούνται από εδώ και στο εξής.Οι πρώτες μέρες θα είναι εξάσκηση στην νέα πραγματικότητα.Οι παραπάνω οδηγίες είναι  από τον ΕΟΔΥΥ,για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου: 2262028385
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ!!!

Το διδακτικό προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *