ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ – EU CODE WEEK

λήψης

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την συμμετοχή του σχολείου μας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού μία δεκαετή διοργάνωση που σκοπό έχει την εισαγωγή του προγραμματισμού στις αίθουσες διδασκαλίας και την τρέχουσα χρονιά έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Το σχολείο μας συμμετείχε με μία δραστηριότητα με τον τίτλο “ΚΩΔΙΚΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ” , η οποία σχεδιάστηκε από τις εκπαιδευτικούς με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων που σχετίζονται με την αλγοριθμική σκέψη και τον ψηφιακό γραμματισμό.Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε την εβδομάδα 17-21 Οκτωβρίου στην διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό,μας εξέπληξαν με την δημιουργικότητα, την κριτική τους σκέψη και την συνεργατικότητά τους και ολοκλήρωσαν την  δραστηριότητα γράφοντας το καθένα τον δικό του κώδικα! 

«Από καταβολής κόσμου κάναμε ένα σωρό πράγματα με την πέτρα, το σίδερο, το χαρτί και το μολύβι·που μεταμόρφωσαν τις ζωές μας. Τώρα ζούμε σε μιαν άλλη εποχή όπου ο κόσμος μας είναι πλασμένος με κώδικες. Διαφορετικές εποχές συνεπάγονται ζήτηση για διαφορετικές θέσεις εργασίας και δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Προγραμματισμού θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε Ευρωπαίο την ευκαιρία να ανακαλύψει τη συγγραφή κώδικα και να διασκεδάσει με αυτήν. Ας μάθουμε, λοιπόν, πώς να συγγράφουμε κώδικες, για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας». (Alessandro Bogliolo, συντονιστής της ομάδας εθελοντών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού)

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμμετοχή τους και στις εκπαιδευτικούς μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δραστηριότητας!!

 

IMG 45ccf4b0dae3a85bc69a4afa2493fa71 V