Με καρέκλες και παπούτσια – Ολοήμερο Τμήμα 2

Ξ  Ε  Κ  Ι  Ν  Η  Σ  Α  Μ  Ε !!!!!!

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο. Κάποια παιδιά έρχονται για πρώτη φορά. Καινούριο σχολείο, καινούριες δασκάλες, καινούρια παιδιά. Που με έφερε αυτή η μαμα; Έρχεται όμως το παιχνίδι που με τις μαγικές του ιδιότητες μας κάνει να ξεχνάμε, να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε το νέο μας σχολείο, τις δασκάλες μας, τους συμμαθητές μας ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Παιχνίδι γνωριμίας. Ενδεικτικά

Ανεβαίνω, κατεβαίνω

Κάθε παιδί λέει ένα τετράστιχο και κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις.

Ανεβαίνω

.jpg

Κατεβαίνω

1 1

Γύρω γύρω τρέχω

.jpg

για να δω τώρα εγώ σε ποιον θα πάω να συστηθώ;

1

 

Τα καραμελοφιλαράκια! 

Κάθε παιδί χωρίς να βλέπει παίρνει μέσα από ένα σακουλάκι μία καραμέλα – ζελεδάκι. Την κρατάει καλά στα χέρια. Με την έναρξη της μουσικής τα παιδιά κινούνται ελεύθερα στο χώρο. Όταν η μουσική σταματήσει, τα παιδιά πρέπει να βρουν το παιδί που έχει την ίδια καραμέλα (το περιτύλιγμα) μ’ αυτά. Έτσι δημιουργούνται τα καραμελοφιλαράκια τα οποία σαφώς συστήνονται.

.jpg

Εννοείται ότι μετά το τέλος της δραστηριότητας απολαύσαμε την καραμέλα μας, την οποία λιγουρευόμασταν καθόλη τη διάρκεια που την κρατούσαμε.

 

Παπουτσομπερδέματα
Για να δούμε τώρα πόσο παρατηρητικοί είμαστε. Βγάζουμε όλοι τα παπούτσια μας και τα μπερδεύουμε.
.jpg
Κάθε παιδί καλείται να συνδυάσει ένα ζευγάρι παπουτσιών εκτός από το δικό του και να πει σε ποιο παιδί ανήκει. Είμαστε πολύ καλοί σ’ αυτό το παιχνίδι.
.jpg
Και μιας και έχουμε βγάλει τα παπούτσια μας είπαμε να το εκμεταλλευτούμε. Δημιουργούμε λοιπόν ιστό αράχνης… στα πόδια μας. Ξεκινά η αράχνη από το πόδι ενός παιδιού και αυτό με τη σειρά του την στέλνει στο πόδι ενός άλλου παιδιού και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι που δημιουργείται ένας πολύ ωραίος ιστός αράχνης.
Καμαρώστε τα ποδαράκια μας!
αράχνης
Μας αρέσει πολύ να βγάζουμε τα παπούτσια μας. Νιώθουμε πιο ελεύθεροι, πιο άνετοι, σα στο σπίτι μας ένα πράγμα.
Αντί να φοράμε εμείς παπούτσια, τα φοράμε στις καρέκλες????
Χωρίς παπούτσια λοιπόν παίζουμε τις παπουτσωμένες καρέκλες. Δύο παιδιά με κλειστά μάτια προσπαθούν να βάλουν παπούτσια σε μια καρέκλα. Νικητής είναι αυτός που το καταφέρνει πρώτος.
καρέκλες
Χαμός!! Τους άρεσε πάρα πολύ.
Ήρθε όμως η ώρα για το πρώτο μας για φέτος παραμύθι. Ποιο παραμύθι θα μπορούσαμε να διαβάσουμε που να μας θυμίζει τις παπουτσωμένες καρέκλες;
Σωτηρία: Ο παπουτσωμένος γάτος ????
Πετάει η ομάδα!!!
Ο παπουτσωμένος γάτος: κλασικό παραμύθι, αγαπημένο. Πολλά παιδιά το γνώριζαν καθώς είχαν το βιβλίο στο σπίτι τους ή το είχαν δει σε παιδικό.
Ποιο είναι το μήνυμα του παραμυθιού;
Τι μας άρεσε περισσότερο;
Νικολέτα: που ο παπουτσωμένος γάτος δεν έτρωγε πλέον ποντίκια.
Τίτος: ο δράκος που μεταμορφώθηκε σε ποντίκι και το έφαγε ο παπουτσωμένος γάτος.
Διονύσης: που έβγαλε τα ρούχα του και έκανε μπάνιο στο ποτάμι
Και σε πολλά παιδιά άρεσε βεβαίως το αίσιο τέλος με το γάμο του ζευγαριού.
Ζωγραφίζουμε ό,τι μας έκανε εντύπωση.
Και συνεχίζουμε….