Ο εαυτός μου – το πρόσωπό μου -Τμήμα 2

Ένα κουτί εμφανίστηκε στην τάξη!!!!! Σσσσσσσσσσσ! Κρύβει έναν πολύ πολύ σημαντικό άνθρωπο! Για να τον δούμε πρέπει να κάνουμε το ιδιαίτερο μας βάδισμα και όταν το δούμε δεν πρέπει να αποκαλύψουμε ποιος είναι στους συμμαθητές μας!

Φυσικά ο εαυτός μας είναι ο πολύ σημαντικός άνθρωπος! Είμαι σημαντικός γιατί βοηθάω τη μαμά στις δουλειές (Καδιανή)! Είμαι σημαντικός γιατί είμαι σπουδαίος εφευρέτης (Ανδρέας)! Είμαι σημαντικός γιατί είμαι καλό παιδί (Νίκος)! Είμαι σημαντική για τη μαμά (Φωτεινή)

Σχεδιάσαμε το πρόσωπο των φίλων μας:

Χρησιμοποιώντας το κυκλαδικό ειδώλιο που απεικονίζει ένα πρόσωπο μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα μέρη του προσώπου και με την «εικαστική» παρέμβαση μας να τα «ζωντανέψουμε». Αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και μάθαμε πως λέγεται , ποιοι το έφτιαξαν και που ανακαλύφτηκε ..

Κόψαμε σε άσπρο χαρτόνι Κυκλαδικά ειδώλια και φορώντας τα μπροστά σαν μάσκες μεταμορφωθήκαμε και μεις σε κυκλαδικά ειδώλια .. Πως αισθανόμαστε να μην βλέπουμε και να μην μιλάμε; Με διάφορα υλικά για  κολάζ (μαλλιά -πον πον – χρώματα κ.α ) τα κυκλαδικά ειδώλια απόκτησαν μάτια, στόμα, μαλλιά: