Το παπάκι πάει …

Την εβδομάδα αυτή ασχοληθήκαμε με το προγραμμα από το Χαμόγελο του Παιδιού: “Το Παπάκι πάει..”.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην πρόληψη και ενημέρωση του φαινομένου των εξαφάνισεων, καθώς και πώς μπορούν τα παιδιά ν’αντιδρασουν αποτελεσματικά σε περίπτωση “που χάσουν το χέρι της μαμάς” ή απομακρυνθούν στο δρόμο, στην παραλια, σε κάποιο πολυκατάστημα ή οπουδήποτε αλλού.
Τα παιδια ηλικίας μέχρι 6 ετών, λόγω του αναπτυξιακού τους επιπεδου, δεν καταλαβαίνουν αμέσως ότι έχουν χαθεί. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν σε παρόμοιες ιστορίες, χρησιμοποιωντας τρόπους και ήρωες που είναι οικείοι σε αυτά. Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε στην τάξη μας ο Πακο το παπάκι που έχασε τη μαμά του και ζήτησε την βοήθεια μας…. Αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε φτιάχνοντας κούκλες βοηθούς και όταν βρέθηκε η μαμά του μας αναπαράστησαν με κουκλοθέατρο πώς χάθηκαν.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά έμαθαν κάποιους πολύ βασικούς κανόνες για το τί πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που χαθούν καθώς και οι γονείς ενημερώθηκαν στο πώς πρέπει ν’αντιδρασουν κι οι ίδιοι και πώς μπορεί να τους βοηθήσει Το Χαμόγελο του Παιδιού.