Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Μαΐ 20191

Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

(δεύτερη σχολική χρονιά)

Εβδομάδα Εθελοντισμού 1-7 Απριλίου 2019 

Ενώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις μας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί για να προσφέρουμε μέσα από την καρδιά  μας  …

Για αυτό το λόγο στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …» το Σάββατο 5/4/2019 εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς του 9ου Νηπιαγωγείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης και έγιναν βιβλιοεθελοντές. Συγκεκριμένα συγκέντρωσαν βιβλία για τους πληγέντες κατοίκους στο Μάτι Ανατ. Αττικής. Ευχαριστούμε θερμά όλους για την προσφορά των βιβλίων. Ακόμα ευχαριστούμε ολόψυχα την συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά που κυριολεκτικά μας ταξίδεψε με τη διαδραστική αφήγηση από το βιβλίο της «Το κρυφτό της Χαράς», καθώς και τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, για τους υπέροχους ήχους της παραδοσιακής μουσικής  που μας πρόσφεραν. Επίσης ευχαριστούμε όσους εθελοντικά «δούλεψαν» για την οργάνωση αυτής δράσης .

Επειδή όμως η εβδομάδα εθελοντισμού συνεχίστηκε, την Κυριακή 7/4/2019 εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης επισκέφτηκαν τους φίλους τους στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων. Με μεγάλη χαρά αλληλεπίδρασαν και βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά αλλά και τους γονείς σε αυτό το σχολείο να ζωγραφίσουν τους τοίχους του σχολείου με υπέροχες εικόνες.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να αποκτήσει το σχολείο αυτό αγαπημένες εικαστικές δημιουργίες. Ακόμα ευχαριστούμε θερμά το 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων για τη φιλοξενία και όσοι από εσάς περάσετε από τα Καλύβια παρακαλούμε παρατηρείστε όσα τα παιδιά αποτύπωσαν…

Επιπλέον εκείνη την  ημέρα τα παιδιά μας παρέδωσαν στους φίλους τους και μία κούτα με βιβλία (ως εκ νέου βιβλιοεθελοντές) για την ενίσχυση της Υπαίθριας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης που φροντίζουν στα Καλύβια.

Έπειτα οι οικοδεσπότες μας τίμησαν με επαίνους !!!

Η Κυριακή αυτή έκλεισε με το να καθαρίσουμε το χώρο που μας φιλοξένησε και με την ελπίδα αυτές μας οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου ..» να συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά ….

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων