Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Ιούλ 20181

Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Ολοήμερο Τμήμα

Ανακύκλωση – Τέχνη –Διασκέδαση

Στα πλαίσια ένταξης του Ολοήμερου τμήματος στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης Followgreen τα παιδιά εκτός του ότι ανακυκλώνουν απορρίμματα στους ειδικούς κάδους, χρησιμοποιούν ανακυκλωπράγματα για να εκφραστούν καλλιτεχνικά αλλά και για να κατασκευάσουν επιδαπέδια παιχνίδια.

Στα πλαίσια του εξωραϊσμού της σχολικής αυλής τα παιδιά αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα επιδαπέδια παιχνίδια «φιδάκι» και «τρίλιζα». Στην απόφασή τους αυτή ως ομάδα «μικροί εθελοντές» (η οποία καταγράφηκε ως πρακτικό) συνέδραμαν και οι γονείς τους.

Για αυτό το λόγο το Σάββατο 5/5/2018 σε δράση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους ζωγράφισαν τα περιγράμματα των πλακιδίων της αυλής για το φιδάκι και την τρίλιζα. Έπειτα χρησιμοποιώντας χαρτόκουτα έκοψαν και ζωγράφισαν τους αριθμούς, τα φιδάκια αλλά και τις σκάλες για το φιδάκι. Στη συνέχεια ονομάτισαν και τα φιδάκια. Έπειτα έπαιξαν τα παιχνίδια. Πιόνια για το φιδάκι ήταν τα ίδια τα παιδιά ενώ για την τρίλιζα χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα καπάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων