Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου ..

Ιούλ 20181

Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Ολοήμερο Τμήμα

Ανακύκλωση – Τέχνη – Χρηστικότητα

 

Στα πλαίσια ένταξης του Ολοήμερου τμήματος στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης Followgreen τα παιδιά εκτός του ότι ανακυκλώνουν απορρίμματα στους ειδικούς κάδους, χρησιμοποιούν ανακυκλωπράγματα για να εκφραστούν καλλιτεχνικά αλλά και για να κατασκευάσουν χρηστικές κατασκευές.

Συγκεκριμένα τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και κατασκεύασαν μια παραθαλάσσια πόλη από ανακυκλωπράγματα σε συνεργασία με το ένα τμήμα του Βασικού Υποχρεωτικού Προγράμματος. Έπειτα μια μαθήτρια από το Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα μαζί με τον πατέρα της κατασκεύασαν ένα ηλιακό αερόθερμο από κουτάκια αλουμινίου και όχι μόνο.

Το ηλιακό αερόθερμο καθώς και η λειτουργία αυτού παρουσιάστηκαν από τη μαθήτρια και τον πατέρα της στο Ολοήμερο Τμήμα. Τα παιδιά του τμήματος διατύπωσαν ερωτήσεις στη μαθήτρια για τον τρόπο κατασκευής του.

Στη συνέχεια το ηλιακό αερόθερμο εκτέθηκε σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παλλήνης  την ημέρα βράβευσης των Σχολικών Μαραθωνίων Ανακύκλωσης των σχολείων του Δήμου Παλλήνης στις 29/4/2018. Τη βράβευση παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές με επικεφαλής τη Δήμαρχο Παλλήνης κο Ζούτσο, η Διευθύντρια Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κα Ξυθάλη, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Θεμάτων κα Βορρύλα Τα σχολεία του Δήμου συμμετείχαν σε Μαραθώνιο Ανακύκλωσης στα πλαίσια του προγράμματος Followgreen. Ειδικότερα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου συμμετείχαν σε Junior Μαραθώνιο. Το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης που κατετάγη στην 6η θέση ανταμείφθηκε με έναν Η/Υ (ανακατασκευασμένο).

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων