Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου ….

Απρ 20181

Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Η Κυρά-Σαρακοστή

Ολοήμερο Τμήμα

Η ομάδα «μικροί εθελοντές» θέλοντας να προσφέρει στιγμές χαράς και ευτυχίας όχι μόνο στους επισκέπτες (μικρούς και μεγάλους) αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής συνέπραξε με το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης.

Συγκεκριμένα οργανώθηκε μια δράση φιλαναγνωσίας στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Οι εκπαιδευτικοί-συγγραφείς κυρίες Ελισάβετ Σπύρου και Ακριβή Λαζαρίνη, από το 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, διάβασαν στα παιδιά (και όχι μόνο) το βιβλίο τους «Βήμα-βήμα ως τη Λαμπρή με την Κυρά-Σαρακοστή». Στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν με τη συνοδεία του εθελοντή-βιολίστα κυρίου Μιχαήλ Ξανθόπουλου. Ακόμα έπαιξαν ένα παιχνίδι χαμένου θυσαυρού. Στόχος του παιχνιδιού ήταν να βρεθούν τα 7 πόδια της Κυρά-Σαρακοστής. Έπειτα τα παιδιά τα κρέμασαν στην χειροποίητη Κυρά-Σαρακοστή (επιμέλεια των Ελισάβετ Σπύρου και Υπατίας Σκαπινάκη). Κατόπιν στόλισαν τη φούστα της Κυρά-Σαρακοστής με ζωγραφιές.

Η Κυρά-Σαρακοστή κοσμεί το σημείο όπου βρίσκεται η Υπαίθρια Παιδική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην πλατεία Ελευθερίας. Παρόντες σε αυτήν τη δράση ήταν η εκπαιδευτικός κυρία Ανδρονίκη Κατωπόδη (3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα) και οι εκπρόσωποι από το Δήμο Παλλήνης κυρία Ζινέλη και κύριος Σμέρος. Από τότε η Κυρά-Σαρακοστή χάνει κάθε εβδομάδα από ένα ποδαράκι περιμένοντας το Πάσχα …

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων