Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Απρ 20181

Σχολικό Έτος 2017-18

Η πλατεία Ελευθερίας

Ολοήμερο Τμήμα

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου..» η ομάδα «μικροί εθελοντές» παρατήρησε την μορφή της πλατείας Ελευθερίας.  Η εν λόγω πλατεία φιλοξενεί και την Υπαίθρια Παιδική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια η ομάδα θέλοντας να προσφέρει στιγμές χαράς και ευτυχίας όχι μόνο στους επισκέπτες (μικρούς και μεγάλους) αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής συνέπραξε με το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης με σκοπό την κινητοποίηση των τοπικών αρχών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον εξωραϊσμό – υιοθέτηση της εν λόγω πλατείας. Για αυτό το λόγο εκπρόσωπος – γονέας (κύριος Φουτσίτζης) μαζί με εκπροσώπους από το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (κυρία Ραϊσάκη – προϊσταμένη) και με την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων από τη Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής κυρία Χ. Κουράκη επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Παλλήνης κύριο Ζούτσο όπου του παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα οι «μικροί εθελοντές» ζωγράφισαν τις προτάσεις τους που ήταν:  α. κατασκευή στεγάστρου στην περιοχή της βιβλιοθήκης ώστε ακόμα και μικρή ορχήστρα να διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους υπό τον ήλιο, β. κατασκευή και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (και αν είναι δυνατόν με ευφάνταστη όψη), γ. δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών όπως κουτσό και φιδάκι με ανάλογο βάψιμο των πλακιδίων της πλατείας, δ. φύτευση πολύχρωμων λουλουδιών και ε. διαμόρφωση χώρου για εικαστικές εκθέσεις.

Στη συνέχεια οι «μικροί εθελοντές» οργάνωσαν μαζί με το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης ένα παζάρι εθελοντισμού στην προαναφερθείσα πλατεία, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού 12-18 Μαρτίου 2018. Εκεί διατέθηκαν ποιοτικά σπιτικά προϊόντα (μαρμελάδες, κουλουράκια, κέικ, μπισκότα, διάφορα γλυκά, τυροπιτάκια, πίτσα), ελαιόλαδο με βότανα,  λεμονάδα, ποπ κορν, αυγά από οικόσιτες κότες, λουλούδια, βιβλία, παιχνίδια και κατασκευές των παιδιών σε συμβολικές τιμές. Τα προϊόντα ήταν όλα ευγενική χορηγία των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών. Σκοπός του παζαριού ήταν η παρότρυνση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος να συμβάλλει στην ανάδειξη του κοινού στόχου: εξωραϊσμός της πλατείας. Παρόντες σε αυτή τη δράση από την τοπική αρχή ήταν οι:  κυρία  Πόπη Ζινέλη, και οι κύριοι Δημήτρης Μπαξεβάνης, Κωστής  Σμέρος, Γιώργος Μουρτζιάπης, Νίκος Παπανικολάου.  Επίσης παρευρέθηκε και η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων από τη Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής κυρία Χ. Κουράκη. Ακόμα τα χρήματα που συλλέχτηκαν θα αποτελέσουν το συμβολικό μέρος του ποσού που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση των προτάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων