Νοιάζομαι και δρω για την περιοχή μου …

Απρ 20181

Σχολικό Έτος 2017-18

Τα αστέρια της ανακύκλωσης …

Ολοήμερο Τμήμα

Στα πλαίσια ένταξης του Ολοήμερου Τμήματος στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης Followgreen τα παιδιά εκτός του ότι ανακυκλώνουν απορρίμματα στους ειδικούς κάδους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ανακυκλωπράγματα για να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Για αυτό το λόγο τα παιδιά προχώρησαν στη δημιουργία αστεριών από χαρτόκουτα τα οποία στόλισαν με ποικίλα υλικά σε μια συμμετοχική δραστηριότητα με τους γονείς τους στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια συνέπραξαν με τα παιδιά από το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης σε μια εκδήλωση – δράση στην πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν α. η ευαισθητοποίηση – ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας /αυτοδιοίκησης σχετικά με την αναγκαιότητα της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και β. η ανάδειξη της χρήσης των ανακυκλωπραγμάτων σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Συγκεκριμένα τα αστέρια των παιδιών κόσμησαν τα δέντρα στην πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη. Ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2017 εκπαιδευτικοί διάβασαν την ιστορία της μάγισσας «Φρικαντέλα» (του Ευγένιου Τριβιζά) παρουσία των παιδιών των δύο Νηπιαγωγείων (και όχι μόνο), των γονιών τους, του Δημάρχου Παλλήνης κυρίου Α. Ζούτσου αλλά και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην προαναφερθείσα δράση. Ο κύριος Μιχάλης Ξανθόπουλος, ως εθελοντής μουσικός, έντυσε μελωδικά την ανάγνωση του βιβλίου. Κατόπιν όλοι οι παρευρισκόμενοι στόλισαν τα δεντράκια με τα αστέρια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων