Εορταστικές Αναμνήσεις

Επισκεφθήκαμε την Γερμανία. Επιλέξαμε τη λύση του αεροπλάνου  γιατί το ταξίδι με το πλοίο θα ήταν κουραστικό ( θα ταξιδεύαμε με το δάχτυλό μας πάνω στο χάρτη δυτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα, κάτω από την Ισπανία, βόρεια στον Ατλαντικό Ωκεανό, κάτω από την Αγγλία και θα φτάναμε επιτέλους στη Γερμανία ). Εκεί είδαμε και θαυμάσαμε στέγες που μοιάζουν με σκαλιά μα περισσότερο ζηλέψαμε το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για τις 4 Κυριακές. Η νηπιαγωγός μας το έφτιαξε και κόλλησε τα 4 κεριά. Εμείς, αφού εκείνη άναψε το πρώτο κερί μετά από την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη, το σβήσαμε. Αυτό θα το συνεχίσουμε για όλες τις Κυριακές μέχρι τα Χριστούγεννα.


Κατόπιν οδηγήσαμε το λεωφορείο με προορισμό την Ρωσία (δηλαδή αυτή τη φορά το δάχτυλό μας απέκτησε ρόδες) . Εκεί παρατηρήσαμε τις εκκλησίες με τους χρυσούς τρούλους , που σίγουρα μοιάζουν με σκόρδα . Φορέσαμε άσπρα φορέματα και μαντήλια και αναπαραστήσαμε την Μαρία τη μητέρα του Ιησού (μόνο τα κορίτσια) . Όταν κοιμήθηκε ο μικρούλης Χριστός όλες μαζί τον κοιτούσαμε με αγάπη .

Έπειτα μπήκαμε στο οχηματαγωγό (όπως είπε η νηπιαγωγός) και σαλπάραμε για την Ιταλία . Εκεί μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας και οδηγήσαμε μέχρι το Βέλγιο . Οι Βέλγοι έστελναν ευχετήριες κάρτες στολισμένες με αγγέλους . Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και τις δικές μας για να ευχηθούμε  «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ » .Μια Επίδειξη Μόδας Για Την Αποκριάτικη Γιορτή

Τα παιδιά αποφάσισαν να κατασκευάσουν τις μάσκες και τα κουστούμια τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Κατόπιν θέλησαν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ως «γνήσιοι»  σχεδιαστές μόδας, σε μια επίδειξη μόδας. Η επίδειξη θα ήταν μέρος της αποκριάτικης γιορτής. Έτσι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 οι γονείς, αφού είχαν λάβει γραπτή πρόσκληση, παρακολούθησαν την ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. Περπάτησαν η καφέ πέτρα, ο ήλιος, το χιόνι, δύο πούμα, ένας νυχτερινός κήπος, το βροχερό σύννεφο, η αστραπή, ο νυχτερινός ουρανός, μια νύφη, δύο λιοντάρια, ένα ρομπότ και μία κοπέλα. Στο τέλος της επίδειξης τα παιδιά μας έπεισαν όλους (γονείς και νηπιαγωγούς) για τη σημασία της ανακύκλωσης,  φωνάζοντας τα γραπτά τους συνθήματα που κρατούσαν.


Όταν τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του Πασχαλινού Λαγού αποφάσισαν να του στείλουν ένα γράμμα. Τον παρακαλούσαν να τους φέρει τα πασχαλινά του αυγά στο κήπο του σχολείου. Επειδή δεν ήξεραν τη διεύθυνση του σπιτιού του στην Αγγλία αποφάσισαν η νηπιαγωγός να δημοσιεύσει το γράμμα τους στο internet, όπως βλέπετε παρακάτω. Επειδή όμως, ο Λαγός μπορεί και να μην διαθέτει internet, απλά ευχήθηκαν  να πραγματοποιήσει την ευχή τους.

Την άλλη μέρα στις 6 Απριλίου το πρωί όλα τα παιδιά γεμάτα αγωνία βγήκαν στον κήπο του σχολείου. Εκεί τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο πασχαλινός λαγός είχε έρθει, είχε κρύψει χάρτινα σχέδια αυγών αφήνοντας και τη φωτογραφία του. Τα παιδιά αμέσως άρχισαν να τα κόβουν και να τα διακοσμούν με μπογιές. Σε όλη τη διαδικασία, βάφοντας τα δικά τους μεγάλα  αυγά, συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών ( ο πασχαλινός λαγός ήταν ιδιαίτερα προνοητικός). Η επίσκεψη των γονέων προέκυψε από το γεγονός ότι τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να τους προσκαλέσουν στην πασχαλινή γιορτή τους .

Στις 5 Ιουνίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Τα παιδιά αποφάσισαν να γράψουν τα συνθήματα τους και να διαδηλώσουν έξω από το σχολείο παρουσία των γονιών τους .


Στις 13 Ιουνίου 2012 τα παιδιά μας παρουσίασαν στους γονείς τους την θεατρική παράσταση με τίτλο » Η Ανθούπολη που έγινε Τσιμεντούπολη «. Αργότερα την ίδια μέρα οι γονείς θαύμασαν τις εργασίες – κατασκευές των παιδιών τους με ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν εκθέσει στο χώρο του σχολείου .


20 Φεβρουαρίου 2015 

Αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Αποκριά με : 

1

Άρα εκείνην την ημέρα χορέψαμε, παίξαμε παιχνίδια και γευτήκαμε νόστιμα μεζεδάκια που μας έφτιαξαν οι γονείς. Απολαύσαμε το θέμα των μικρών σάντουιτς που θύμιζαν τα χαρούμενα και λυπημένα προσωπάκια . 

2

3

 

ΥΓ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

25η Μαρτίου 2015 

Τα παιδιά για να θυμούνται την επανάσταση των Ελλήνων έγραψαν και εικονογράφησαν ένα βιβλίο με τίτλο << Οι Έλληνες νίκησαν τους Οθωμανούς >> Η αφόρμηση ήταν το βιβλίο << Τα ελληνάκια >> ( Ε. Φακίνου/Κέδρος ) 

 

Σχολικό έτος 2015-16

2 Νοεμβρίου 2015 

Σήμερα Δευτέρα δεχθήκαμε την επίσκεψη του Β2 τμήματος από το 2ο Δημοτικό Παλλήνης για να γιορτάσουμε τη γιορτή του Halloween. Ο εορτασμός αυτός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διασχολικού πολιτιστικού προγράμματος «Οι λαοί γιορτάζουν» που εκπονείται φέτος σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής μας μας.Τα παιδιά συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους κα Δώρα Μυρμήγκι και από την καθηγήτρια των Αγγλικών κα Ανδριάνα Τσαρουχά ήρθαν στο σχολείο μας και αναβιώσαμε το έθιμο trick or treat.

 Έπειτα τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια από τις ΗΠΑ όπως έπιασαν μήλα με το στόμα μέσα από τη λεκάνη και προσπάθησαν να κολλήσουν την ουρά στο γαϊδουράκι με τα μάτια τους κλειστά.

 

25 Νοεμβρίου 2015 

Σήμερα Τετάρτη δεχθήκαμε την επίσκεψη του Δ2 τμήματος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης για να αναβιώσουμε το έθιμο του Thanksgiving.

 

 

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους κα Λητώ Κορνάρου και από την καθηγήτρια Αγγλικών κα Άντα Κόρδα μας επισκέφθηκαν ως άποικοι που ταλαιπωρημένοι ήρθαν στις ΗΠΑ. Εμείς ως ινδιάνοι τους δείξαμε τον κατάλληλο τρόπο να σπέρνουν στο χώμα τους σπόρους τους για να έχουν μια άφθονη σοδειά. Στη συνέχεια μοιραστήκαμε ένα γεύμα ευχαριστιών σε κλίμα αλληλεγγύης. 

0o - Αντίγραφο o - Αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

 

11 Μαρτίου 2016 

Τα παιδιά αποφάσισαν ότι για το αποκριάτικο πάρτυ χρειάζονταν την ανάλογη διακόσμηση. Ακόμα επέλεξαν να ζητήσουν από τους γονείς τους να έρθουν στο σχολείο για να τους βοηθήσουν στην ετοιμασία, όπως κι έγινε σε ανάλογο εργαστήρι. 

211

 

?

Η διακόσμηση

25 Μαρτίου 2016

Τα παιδιά θέλοντας να τιμήσουν τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821 ετοίμασαν χάρτινες φιγούρες που τους αναπαρηστούσαν. Στη συνέχεια τους κόλλησαν σε ένα χαρτόνι που όπως ισχυρίστηκαν έμοιαζε με ανοιξιάτικο τοπίο. Κατόπιν αποφάσισαν να προσθέσουν ζωγραφίζοντας ότι νόμιζαν ότι ταίριαζε σε αυτό. Στο τέλος παρατηρώντας το εκ νέου διαπίστωσαν ότι έμοιαζε με την ετοιμασία των Ελλήνων να πολεμήσουν τους Οθωμανούς και απέδωσαν σχετικό τίτλο «Οι Έλληνες πολεμούν τους Οθωμανούς»

 

202

 

Σχολικό Έτος 2016-17

28 Οκτωβρίου 2016

Η επέτειος του «ΟΧΙ» παρουσιάστηκε στο τμήμα μας μέσα από το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Το έπος του ΄40» (εκδ. Παπαδόπουλος). Καθώς στην τελευταία σελίδα όλοι οι Έλληνες πανηγύρισαν την απελευθέρωσή τους από τους Γερμανούς τα παιδιά αποφάσισαν κι εκείνα να αποτυπώσουν τους εαυτούς τους να φωνάζουν «Ζήτω η Ελλάδα», «Νικήσαμε» και  «Μπράβο». 

 Αποκριά και για το 2017

Μια γιρλάντα, δυο γιρλάντες, πολλές γιρλάντες …

DSCN2397simp

25 Μαρτίου 2017 

Τα παιδιά αποφασίζουν να ζωγραφίσουν τις δικές τους σημαίες …

DSCN2604simp

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Εορταστικές Αναμνήσεις”

  1. Δεκέμβριος 14, 2011 στις 12:12 μμ       Ανώνυμος Έγραψε:

    Πρέπει να ομολογήσω οτι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό απο το ενδιαφέρον αλλά και την αγαπή που δείχνουν αυτοι οι νηπιαγωγοί για τα «παιδιά» τους . Πραγματικά θεωρώ οτι το μάθημα για αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι και επιμορφωτικό αλλά και παράλληλα διακεδαστικό ( έτσι εξάλλου δεν πρέπει να είναι το σχολείο σε αυτή την ηλικία?).Θα ήθελα πάρα πολύ να δω και άλλες τέτοιες προσπάθείες απο άλλα σχολεία. Είναι αξιέπαινες όλες οι δασκάλες του σχολείου που παρά τις πολύ κακές κτιριακές συνθήκες  μπορούν και κάνουν τόσο καλή δουλειά και με τόση αγάπη μορφώνουν τα παιδιά μας.              


Αφήστε μια απάντηση

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων