Εγγραφές σχολικού έτους 2019-2020

9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης

Εγγραφές σχολικού έτους 2019-20

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, τη σχολική χρονιά 2019-20 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019. Εγγραφές μετά τις 21 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν θα εφαρμοστεί στο Δήμο Παλλήνης. Αυτό συνεπάγεται πως θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις εγγραφών των προνηπίων αν υπάρξουν ελεύθερες θέσεις μετά την εγγραφή των νηπίων.

Όλοι οι γονείς που διαμένουν εντός της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου καλούνται να προχωρήσουν σε εγγραφή του παιδιού τους τις παραπάνω ημέρες και μόνο κατά τις ώρες 13:10 – 14:00 μμ.

 

  • Δικαιολογητικά εγγραφών στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα:

1 Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο)

2 Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (Αναζητείται από το Νηπιαγωγείο)

3 Απόδειξη ΔΕΚΟ του τόπου κατοικίας του γονέα στο οποίο να αναγράφεται το όνομά του ή συμβόλαιο κατοικίας ή φορολογική δήλωση

4 Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο)

5 Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

6 Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από τις προβλεπόμενες ιατρικές ειδικότητες

Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Το προηγούμενο μπορεί να πραγματοποιηθεί αν οι γονείς επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού τους στο Τμήμα Ένταξης καθώς από το 2019-2020 το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης θα δέχεται παιδιά για φοίτηση στο τμήμα ένταξης σύμφωνα με χωροταξική κατανομή της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

  • Δικαιολογητικά εγγραφών Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα:

Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι 

Α. Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

  2. Μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

  3. I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.

  4. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

  • Στο 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης δύνανται να εγγράφονται παιδιά που κατοικούν:

Λεωφ. Μαραθώνος (ζυγά), Παλλάδος Αθηνάς, από τη Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την Αλαμάνας, Αλαμάνας, Αλαμάνας – Αγ. Δημητρίου (από τη γωνία οδού Αλαμάνας) – Πογωνίου, συμπεριλαμβανομένων όλων των οδών παράλληλα, κάθετα και έως κατά μήκος της Περιφερειακής  Υμηττού – έξοδος της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, όλη η περιοχή «Βακαλόπουλο» μέχρι όρια Δήμου Πικερμίου. Ακόμα από την οδό Αλτάνη – ΣίναΔροσιάς – Γορτυνίας – περιοχή Παπαχωράφι – όρια Ντράφι μέχρι την Πουλή Ελπίδος – Αγίας Παρασκευής, Λεωφ. Μαραθώνος – Αλτάνη και ότι περιέχεται σε αυτές.

 

  • Τα παιδιά που φοιτούν ήδη στο 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης ως προνήπια εγγράφονται αυτεπάγγελτα ως νήπια για το σχολικό έτος 2019-2020. Όμως αν οι γονείς επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους και σε άλλο πρόγραμμα πχ. στο Ολοήμερο Υποχρεωτικό ή στο Τμήμα Ένταξης ή να προβούν σε τροποποίηση (πχ. μη συνέχιση φοίτησης του παιδιού τους στο Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2019-2020) παρακαλούνται να προσέλθουν τις παραπάνω ώρες και μέρες για την συμπλήρωση των σχετικών εγγράφων.

Ακόμα  κι αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή από τις προαναφερόμενες οι γονείς των προνηπίων μας καλούνται να προσέλθουν τις παραπάνω ώρες και μέρες για την συμπλήρωση των υπεύθυνων δηλώσεων όπως αναφέρεται στα δικαιολογητικά των εγγραφών.

Τηλέφωνο σχολείου: 210 6034407

Με εκτίμηση

9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης

 

Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα

Η ώρα είναι

Βιβλία

Θέλω να διαβάσω ...

Τα χμ των βιβλίων - Κρις/Κέδρος

Πριν Μετά - Margot – Aregui /Κόκκινο

Παραμύθια για να σπάτε κέφι - Ροντάρι /Κέδρος

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι - Stephens / Ίκαρος

Θέλω κι εγώ – Κνίστερ /Πατάκης

Η σιωπή του νερού – Σαραμάγκου/ Καστανιώτη

ΟΥΠΣ – Jeffers/ Ίκαρος

Flag Counter

Flag Counter

Translate

Χρηστες online

Γη

ΕπισκεψιμότηταTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων