COVID-19 ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

COVID-19 ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022)

• SELF TEST 1η Βδομάδα λειτουργίας 9.1-16.1 :

Διενεργούνται την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Παραδίδονται στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

2η Βδομάδα λειτουργίας και μετά :
Διενεργούνται τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Παραδίδονται στο σχολείο, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Ισχύει για όλα τα παιδιά, ακόμα και για εκείνα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόσησης (τελευατίου τριμήνου). Τα self test πρέπει να δηλώνονται το βράδυ της Δευτέρας και της Πέμπτης στην πλατφόρμα : https://edupass.gov.gr/ . Το αποτέλεσμα εκτυπώνεται και παραδίδεται στην εκπαιδευτικό πριν την είσοδο του παιδιού στην τάξη και παραμένει στην τσάντα του μέχρι να διεξαχθεί και ο επόμενος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

• Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος Self Test:

1. Εκδίδεται στην πλατφόρμα κάρτα θετικού αποτελέσματος.
2. Ο γονέας ενημερώνει το σχολείο και μέσα σε 24 ώρες μεταβαίνουν σε δημόσια (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) ή ιδιωτική δομή(με οικονομική επιβάρυνση), όπου διενεργείται rapid test. Το αποτέλεσμα του rapid αποστέλλεται με e-mail στο σχολείο mail@9nip-n-smyrn.att.sch.gr .
3. Αν το αποτέλεσμα του rapid test είναι αρνητικό και το παιδί δεν έχει συμπτώματα, επιστρέφει στο σχολείο, χωρίς χαρτί γιατρού. Αν είναι θετικό, παραμένει στο σπίτι σε απομόνωση για τουλάχιστον 5 μέρες.

Την 6η μέρα, αν το παιδί είναι εμβολιασμένο ή έχει πιστοποιητικό νόσησης, διενεργείται self test. Αν το αποτέλεσμα του self test είναι αρνητικό και δεν υπάρχουν συμπτώματα, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Αν είναι θετικό η απομώνση παρατείνεται για άλλες 5 μέρες και διενεργείται πάλι self test μέχρι το αποτέλεσμα να βγει αρνητικό.
Την 6η μέρα, αν το παιδί δεν έχει πιστοποιητικό νόσησης(εντός του τελευταίου τριμήνου) ή εμβολιασμού, διενεργείται rapid test. Αν το αποτέλεσμα του rapid test είναι αρνητικό και δεν υπάρχουν συμπτώματα, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο. Αν είναι θετικό η απομόνωση παρατείνεται για άλλες 5 μέρες και διενεργείται πάλι rapid test μέχρι το αποτέλεσμα να βγει αρνητικό.

• Η διαδικασία για την υπόλοιπη τάξη σε περίπτωση επαφής έως και 48 ώρες πριν την ένδειξη του θετικού αποτελέσματος είναι η εξής :

Χωρίς εμβολιασμό ή πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου τριμήνου) :

1. Την ημέρα 0 έως 1 διενεργείται rapid test σε δημόσια (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) ή ιδιωτική δομή (με οικονομική επιβάρυνση).
2. Δίνεται ένα επιπλέον self test πέραν των 2 (σύνολο 3) και διενεργείται τις ημέρες 2, 3 και 4.
3. Την ημέρα 5 διενεργείται rapid test σε δημόσια (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) ή ιδιωτική δομή (με οικονομική επιβάρυνση).
Με εμβολιασμό ή πιστοποιητικό νόσησης (εντός του τελευταίου τριμήνου) :
1. Την ημέρα 0 έως 1 διενεργείται self test, το οποίο δίνεται επιπλέον πέραν των 2 (σύνολο 3).
2. Την ημέρα 3 διενεργείται self test.
3. Την ημέρα 5 διενεργείται self test.

Αν κάποιο self test βγει θετικό, για την επιβεβαίωση του κρούσματος, διενεργείται rapid test και ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.

• Σε περίπτωση κρούσματος ατόμου που το παιδί διαβιεί κάτω από την ίδια στέγη :
Χωρίς εμβολιασμό ή πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου τριμήνου)

1. Γίνεται απομόνωση 5 ημερών.
2. Την 5η μέρα διενεργείται self test. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και δεν υπάρχουν συμπτώματα, την 6η μέρα το παιδί επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του. Αν είναι θετικό, ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία.

Με εμβολιασμό ή πιστοποιητικό νόσησης (εντός του τελευταίου τριμήνου) :
1. Δεν παραμένουν σε απομόνωση. Συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.
2.Την ημέρα 0 έως 1 διενεργείται self test, το οποίο δίνεται επιπλέον πέραν των 2 (σύνολο 3)
3.Την ημέρα 3 διενεργείται self test.
4.Την ημέρα 5 διενεργείται self test.

Αν κάποιο self test βγει θετικό, για την επιβεβαίωση του κρούσματος, διενεργείται rapid test και ακολουθείται η διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.