Πώς θα επιστρέψουμε στο σχολείο;

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 (COVID-19)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙA

Αγαπητά μας παιδιά, σας περιμένουμε στο σχολείο μας την 1η Ιουνίου τηρώντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Παρακάτω υπάρχουν όλες οι οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μέτρα για την αποτροπή εισαγωγής του ιού στο χώρο του νηπιαγωγείου

· Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, απαγορεύεται να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.

· Σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

· Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

· Κάθε άτομο (παιδί ή μέλος του προσωπικού) που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο νηπιαγωγείο για 10 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

Είσοδος στον χώρο μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού

Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο θα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι όπου θα μπορείτε να συγκεντρώνεστε. Αναλυτικά, για το Α τμήμα έχει οριστεί ως χώρος συγκέντρωσης η μπροστινή πόρτα του σχολείου, για το Β τμήμα η πίσω πόρτα του κτιρίου, ενώ για το Γ τμήμα η είσοδος που είχε οριστεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στον προαύλιο χώρο θα παρευρίσκεται το εκπαιδευτικό προσωπικό για να σας καθοδηγούν.

Μέρες προσέλευσης στο σχολείο

Τα παιδιά θα προσέρχονται συγκεκριμένες μέρες στο σχολείο, χωρισμένα σε ομάδες για την αποφυγή του συνωστισμού και την διασφάλιση της τήρησης των κανόνων υγιεινής. Κάθε εβδομάδα θα αντιστρέφονται οι μέρες για τα υποτμήματα, δηλαδή οι μαθητές που ήρθαν την πρώτη εβδομάδα τις μέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή την επόμενη εβδομάδα θα έρχονται Τρίτη – Πέμπτη, το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους μαθητές.  Θα ενημερωθείτε σχετικά από το σχολείο. Αναλυτικά:

Για το Α τμήμα (κ. Βασιλική, κ. Γεωργία, κ. Φρόσω) τις μέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Α έως Λ. Τις υπόλοιπες μέρες (Τρίτη-Πέμπτη) θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Μ έως Ω.

Για το Β τμήμα (κ. Αθανασία, κ. Γεωργία, κ. Ζωή) τις μέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Α έως Ξ. Τις υπόλοιπες μέρες (Τρίτη-Πέμπτη) θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Ο έως Ω.

Για το Γ τμήμα (κ. Σοφία) τις μέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Α έως Κυ. Τις υπόλοιπες μέρες (Τρίτη-Πέμπτη) θα έρχονται τα παιδιά το επώνυμο των οποίων ξεκινά από Λ έως Ω.