Παγκόσμια Μέρα των Μουσείων!!!!! Μέρος Α’

Αγαπητά μας παιδιά στις 18 Μαΐου γιορτάζουν όλα τα μουσεία!!!!!!!!!!Μπορεί να είναι δύσκολο να επισκεφτούμε ένα μουσείο αυτή την περίοδο, παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν μας εμποδίζει να περιηγηθούμε σε ορισμένα απ’ αυτά μέσω του υπολογιστή μας. Μέσω των μουσείων μπορούμε να ενημερωθούμε και να συλλέξουμε πληροφορίες για τα αρχαία χρόνια, για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνη την εποχή, να παρατηρήσουμε ζώα που δεν έχουμε γνωρίσει και άλλα πολλά.

1.Τα είδη των μουσείων

Καταλαβαίνουμε πως σας έχουν γεννηθεί αρκετές απορίες. Μα πως γίνεται να μπορούμε να δούμε τόσα πολλά πράγματα σε ένα μουσείο; Κι όμως υπάρχουν πολλά είδη μουσείων, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει στον κόσμο διαφορετικά εκθέματα. Εκθέματα ονομάζονται τα αντικείμενα που βρίσκονται σε ένα χώρο, στον οποίο μπορούμε όλοι να πάμε και να τα παρατηρήσουμε. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποια είναι τα μουσεία. Παρατήρησε τις εικόνες και ζήτησε από τον μπαμπά ή τη μαμά να σου διαβάσουν πως λέγεται το μουσείο που βλέπεις. Μήπως έχετε επισκεφτεί κι εσείς κάποιο μουσείο; Θα χαρούμε πολύ να το μάθουμε!

Τα είδη των μουσείων: http://dreamkindergarten.blogspot.com/2013/05/blog-post_7912.html?m=1

2.Στο μουσείο περπατώ……. και τους κανόνες τηρώ!

Παιδιά…. σσσσς…. Ησυχία!!!! Θα ξυπνήσουμε τα αγάλματα. Πριν ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο μουσείο πρέπει να θυμόμαστε κάποιους κανόνες. Όπως και στην τάξη μας τηρούμε πάντα τους κανόνες και σεβόμαστε τους συμμαθητές μας, αυτό ισχύει και για τα μουσεία. Παρατηρείστε τους κανόνες από τις φωτογραφίες και μαντέψτε τον κανόνα. Μπορείτε να ζωγραφίσετε τον αγαπημένο σας κανόνα και να μας τον στείλετε στο Padlet.

*Τους κανόνες του μουσείου τους δανειστήκαμε από τον ιστότοπο: http://pythagoreionip.blogspot.com/2013/11/blog-post_1705.html

Αφού μάθατε τους κανόνες ενός μουσείου, ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Ζητήστε να σας διαβάσουν τις κάρτες και απαντήστε με ένα ναι σε αυτά που μπορώ να κάνω σε ένα μουσείο ή με ένα όχι σε ο, τι δεν μπορώ να κάνω.

*τα ναι και τα όχι στο μουσείο τα βρήκαμε στον παρακάτω ιστότοπο: http://pythagoreionip.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html

3.Τραγούδια για τα μουσεία

Έφτασε η ώρα του χορού!!!! Ακούστε τα τραγούδια και κινηθείτε στο χώρο σύμφωνα με το ρυθμό του τραγουδιού!!

Αφήστε μια απάντηση