“Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας”

Αγαπητοί γονείς,
Εδώ και μέρες τα σχολεία έχουν κλείσει, έχουμε όλοι περιοριστεί στα σπίτια μας, έχει αλλάξει ριζικά η καθημερινότητά μας γιατί η θωράκιση της υγείας όλων μας είναι η βασική προτεραιότητα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Αυτό όμως δεν πρέπει ούτε να αναβάλλει ούτε να ακυρώσει την επικοινωνία μεταξύ μας, τη συνεργασία. (περισσότερα…)

Γράμμα για τους μικρούς μας μαθητές……..

Αγαπημένα μας παιδιά,

Δεν προλάβαμε καλά καλά να κόψουμε το πρώτο ποδαράκι της κυράς Σαρακοστής  και το σχολείο χρειάστηκε να κλείσει. Φαντάζομαι με πόσα γιατί θα έχει γεμίσει το όμορφο μυαλουδάκι σας.

Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά συμβαίνουν πράγματα που δε θέλουμε, όπως για παράδειγμα όταν αρρωσταίνουμε και πρέπει να καθίσουμε στο σπίτι μας ή όταν θέλουμε να μείνουμε και άλλο στο διάλειμμα, όμως χρειάζεται να μπούμε μέσα στην τάξη.

Κάπως έτσι έγινε και τώρα. Βλέπετε παιδιά, αυτός ο κορωναϊός, αποφάσισε μόνος του, σαν τον Λαδένιο της Ντενεκεδούπολης, να μπει τρέχοντας στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις εκκλησίες, στα σχολεία και να τα βρωμίσει.

Εμείς οι μεγάλοι όμως που δεν τον θέλουμε κοντά μας, ρωτήσαμε τους ειδικούς να μας πουν κάποια μυστικά που θα μας βοηθήσουν να τον διώξουμε μακριά για πάντα. Θυμάστε που και τα ντενεκεδάκια είχαν ρωτήσει τον Σοφό, όταν θέλησαν να διώξουν τον Λαδένιο; Ε, έτσι κι εμείς, ρωτήσαμε τους γιατρούς που είναι ειδικοί στο να διώχνουν τους ιούς και τα μικρόβια.

Και τώρα σκύψτε και ακούστε τι μας είπαν. Το πρώτο μυστικό είναι να του κρυφτούμε. Ναι, καλά ακούσατε. Να μείνουμε στα σπίτια μας, για να μη μπορεί να μας βρει. Το δεύτερο μυστικό είναι να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας και να μην τα βάζουμε στο πρόσωπό μας. Α! Αν μας έρθει να βήξουμε ή να φτερνιστούμε, να το κάνουμε στον αγκώνα μας.

Λοιπόν, εμείς οι δασκάλες κρυφτήκαμε καλά. Εσείς; Είμαστε σίγουρες ότι σε λίγο καιρό θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί και θα τον διώξουμε τον ιό! Και τότε θα γυρίσουμε σχολείο, θα αγκαλιαστούμε και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι!

Μέχρι τότε  σας στέλνουμε όλη την αγάπη και τις χαρούμενες μας σκέψεις!

Σας αγαπάμε πολύ!

Οι δασκάλες σας

(περισσότερα…)

Μιλήστε στα παιδιά για τον κορωνοϊό………τι είναι; πώς προστατευόμαστε;

Ένας ιός με κορώνα 

Ένα παιδικό βιβλίο για τον κορονοϊο από τη Χαρά Πάτρα και τις εκδόσεις  ΦΙΛΥΡΑ.

https://fliphtml5.com/ksfx/tcou?fbclid=IwAR1a2P7ngMO3ynnHfqN6l7do_O26c010hXmKucHqCk398KMY9C5IGpJQ2w4

Πώς προστατευόμαστε από τον Κορωνοϊό; Οδηγίες προσαρμοσμένες με τη μέθοδο Easy to Read (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Προσβάσιμο)

http://2kesy-g.att.sch.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82-EASY-TO-READ.pdf

Μένουμε σπίτι ……….Συνδε-Δεμένοι

Σας κοινοποιούμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο :

“Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι”                   

  του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη
οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω
των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.Λήψη αρχείου