“Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη φλόγα στην καρδιά”.

Απλώνω ευτυχία.

Στο πλαίσιο των στόχων της σχολικής μας μονάδας για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, εκπονήθηκε η δράση « Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη φλόγα στην καρδιά », μία δράση του Συλλόγου Φλόγα, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και στην οποία συμμετέχουν απ’  όλη την Ελλάδα πολλά σχολεία.

Η δράση « Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη φλόγα στην καρδιά » ξεκίνησε από την Κύπρο με εμπνεύστρια και δημιουργό την εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού και υπεύθυνο στην Ελλάδα τον Μάριο Μάζαρη.

Χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

α) συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας

β) δράση εικαστική με μπλουζάκια

γ) δράση συγκέντρωσης χρημάτων

Κατά την 1η φάση αναγνωρίστηκε η έννοια της «ευτυχίας», από κάθε μαθητή ατομικά, αλλά και συλλογικά σε κάθε τμήμα.

Οι μικροί μαθητές – μαθήτριές μας μέσα από βιωματικές και ποικίλες δράσεις προσέγγισαν την ευτυχία, αναγνώρισαν ποια πράγματα /καταστάσεις τους δημιουργούν αυτό το συναίσθημα και έτσι συνειδητοποίησαν τη σημασία του να είναι κανείς ευγνώμων για αυτά που έχει και για τα οποία νιώθει ευτυχισμένος/νη.

2η φάση: η φάση της εικαστικής δημιουργίας.

Ακολούθησε η εικαστική δημιουργία, όπου κάθε μαθητής/τρια έγραψαν και αποτύπωσαν σε λευκά μπλουζάκια εικόνες που τους εκφράζουν και τους προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας.

 3η φάση:

Ανέλαβαν πρωτοβουλίες, με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για τον σύλλογο «Φλόγα». (εθελοντικές εργασίες). Εδώ πρέπει να πούμε πως

μιλήσαμε για έννοιες όπως εθελοντισμός, ακτιβισμός…

Μέσα λοιπόν από δουλίτσες και διάφορες καλές  πράξεις που έκαναν στις οικογένειές τους, μάζεψαν χρήματα, τα οποία και θα διαθέσουν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο σύλλογος «Φλόγα».

Με την ενέργειά τους αυτή διαπίστωσαν ήδη από την τρυφερή ηλικία, ότι ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο του στην κοινωνία και να την αλλάξει προς το καλύτερο!

Στη συνέχεια θα απλώσουμε τα μπλουζάκια μας στην αυλή του σχολείου μας και στην κοινότητα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς