Μία γεύση από Οκτώβρη…

 

Θέματα: σεισμός, τρύγος, φιλία, παγκόσμιες ημέρες

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα ταχυδρομείων

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

 

Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας η σημερινή, για το μεγάλο “ΟΧΙ” που με υπέρμετρο θάρρος φώναξαν οι Έλληνες απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό, διεκδικώντας και κερδίζοντας με σκληρό αγώνα την πολύτιμη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας!

Με τα παιδιά μας συζητήσαμε τα αγαθά της ειρήνης και τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου,  μάθαμε  μέσα από  ποικίλο οπτικο-ακουστικό υλικό για το έπος του ’40,  τιμήσαμε  τους ήρωες με ποιήματα και τραγούδια ενώ δημιουργήσαμε όμορφες κατασκευές και ομαδικές εργασίες με θέμα την  ειρήνη και τον πόλεμο. Η σχετική θεματολογία ολοκληρώθηκε με την όμορφη γιορτούλα μας, όπου τα παιδιά με αγάπη και υπερηφάνεια παρουσίασαν όσα  έμαθαν!

Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα να ζουν πάντα ελεύθεροι και σε ειρηνικούς καιρούς και να αγωνίζονται με σθένος για τα ιδανικά τους !

Χρόνια πολλά σε όλους !

Ευχαριστίες

Οι εκπαιδευτικοί του 9ου Νηπιαγωγείου Γέρακα ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Τρακαντζίδη, για την ευγενική προσφορά επιτραπέζιων παιχνιδιών στα τμήματα του σχολείου μας! Τα παιδάκια μας χάρηκαν πολύ και ανυπομονούν να παίξουν !!

20231018 115759