«Ο Οκτώβρης στην Αυλή: Μια Μαγική Εποχή»

Ο Οκτώβριος στην αυλή του νηπιαγωγείου μπορεί να είναι μια υπέροχη εποχή γεμάτη χρώματα, αρώματα και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες. Η αλλαγή του καιρού, τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και η γλυκιά αίσθηση του φθινοπώρου προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για μάθηση και παιχνίδι.

Τα παραδοσιακά παιχνίδια είναι πάντα γεμάτα από αναμνήσεις και χαρά! Το “Μαντηλάκι πέρασε” και το “Ένα, δύο, τρία, κόκκινο φως” είναι δύο από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια που παίζουμε συχνά στην αυλή μας.

Στην αυλή του νηπιαγωγείου, το φθινόπωρο με τα πολύχρωμα φύλλα και τις ρόδες αυτοκινήτων μπορεί να γίνει αφορμή για παιχνίδια γεμάτα φαντασία και κίνηση! 

“Φύλλα στον αέρα”

Υλικά: Πολλά φθινοπωρινά φύλλα και αέρας.

Με τα παιχνίδια συνδυάζουμε τη φύση και τη φαντασία, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να κινηθούν, να μάθουν και να συνεργαστούν.

” Μια βροχερή μέρα…..”

Μια βροχερή μέρα στο νηπιαγωγείο μπορεί να είναι γεμάτη από παιχνίδι, δημιουργικότητα και ζεστασιά, ακόμα κι αν έξω πέφτουν οι βροχούλες.

Ο ουρανός είναι γκρίζος και οι σταγόνες της βροχής χτυπούν το παράθυρο του νηπιαγωγείου, κάνοντας όμορφους ήχους. Μέσα στην αίθουσα, τα παιδιά κάθονται γύρω από τον κύκλο, μερικά κοιτάζουν έξω από το παράθυρο και παρακολουθούν τη βροχή, ενώ άλλα είναι απορροφημένα σε ζωγραφιές και παιχνίδια.

 

 

 

 

Ακολουθεί η δραματοποιημένη εκδοχή του τραγουδιού “Βρέχει, χιονίζει, τα μάρμαρα ποτίζει”

Το αυτό τραγουδάκι εμπλέκει τα παιδιά σωματικά και συναισθηματικά, ενώ τα βοηθά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, την έκφραση και τη συνεργασία στην ομάδα. Επιπλέον, συνδέεται με τη φύση και τον καιρό, κάτι που πάντα είναι διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό για τα μικρά παιδιά!

Στο τέλος της δραματοποίησης καθίσαμε και  συζητήσαμε για τα συναισθήματα που μας δημιουργούν τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Ποιες είναι οι αγαπημένες εποχές των παιδιών και γιατί; Πώς αισθάνονται όταν βρέχει ή όταν χιονίζει;

Η βροχή έξω συνεχίζει να πέφτει, αλλά η μέρα στο νηπιαγωγείο είναι γεμάτη ζεστασιά, παιχνίδι και φαντασία.