Ένας μικρός κήπος με λουλούδια

20η ασύγχρονη δραστηριότητα

Παιδιά τις τελευταίες ημέρες το ιστολόγιο δε λειτουργούσε… Τώρα λοιπόν που αποκαταστάθηκε η βλάβη καιρός να συνεχίσουμε τα παιχνίδια μας.

1ο Παιχνίδι

Αυτή την άνοιξη ο κήπος του σχολείου μας αποφάσισε να αλλάξει…Κάθε χρόνο με κόπο άνθιζαν σ΄αυτόν λίγα λουλούδια, παρόλο που κατά καιρούς τα προσέχαμε… Τους δύο τελευταίες μήνες όμως κάτι άλλαξε. Στην αρχή εμφανίστηκε ένα ζουμπούλι, μια κατακόκκινη τουλίπα στη συνέχεια και τώρα άνθισαν μαζεμένα πολλά πολλά ροζ λουλούδια, που δυστυχώς δε γνωρίζω το όνομά τους… Μοιάζουν σαν να μας καλούν κοντά τους!

Ας προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με κάποιες φωτογραφίες από το παραπάνω βίντεο. Φανταστείτε τα όπως αυτά άνθιζαν στον κήπο μας. Στην αρχή λίγα, μετά πιο πολλά και στο τέλος ακόμη περισσότερα! Για δοκιμάστε! Μπορείτε αντί να εκτυπώσετε το φύλλο εργασίας που ακολουθεί να χωρίσετε το χαρτί σας σε τρεις στήλες και να ζωγραφίσετε δικά σας λουλούδια.

2ο Παιχνίδι

Μπορείτε τώρα να παίξετε με το παιχνίδι “Παραλλαγές με μοτίβα λουλουδιών”  από το Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων Φωτόδεντρο. Για να παίξετε πατήστε επάνω στην εικόνα.

Διακοσμήστε το δωμάτιο που εμφανίζεται με λουλούδια. Διάλεξτε ένα μοτίβο από δεξιά με το πινέλο και μετά ακουμπήστε μια λευκή επιφάνεια του δωματίου. Μάλλον θα γίνουν μαγικά μόλις ξεκινήσετε!

Μπορείτε να αλλάξετε όσες φορές θέλετε τις επιλογές σας. Τέλος μπορείτε να ζωγραφίσετε και με τις δικές σας μπογιές έναν παρόμοιο πίνακα με αυτόν που δημιουργήσατε ή σαν αυτό του Ανρί Ματίς που θα δείτε όταν επιλέξετε το κουμπί με το ματάκι  μέσα στο παιχνίδι.

Αν εμπνευστείτε και δημιουργήσετε δικά σας έργα θα χαρώ να τα μοιραστείτε μαζί μου!