Χριστός Ανέστη, παραμύθι και γιορτή!

Παιδιά Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Η έκφραση «Χριστός Ανέστη!» (Ο Χριστός αναστήθηκε!) αποτελεί τον πιο γνωστό χαιρετισμό μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών που λέγεται από το Πάσχα, δηλαδή την εορτή της Ανάστασης του Χριστού, και για σαράντα ημέρες μέχρι τη γιορτή της Αναλήψεως (Πηγή: Βικιπαίδεια).

Πέρασαν οι ημέρες και ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι τα παιχνίδια μας!

14η ασύγχρονη δραστηριότητα

1ο Παιχνίδι: Αυγά και γράμματα παίζουν με τις λέξεις. 

Ας παίξουμε λοιπόν ένα παιχνίδι με την έκφραση “Χριστός Ανέστη!”. 

Μετρήστε πρώτα πόσες λέξεις έχει. Χοροπηδήστε ή χτυπήστε παλαμάκια τόσες φορές, όσες και οι λέξεις της, όπως το παιχνίδι που παίζαμε στο σχολείο.

Τώρα δυσκολεύει το παιχνίδι. Μετρήστε πόσα γράμματα έχει κάθε λέξη. Και για κάθε γράμμα που θα μετρήσετε, σχεδιάστε ένα αυγό! Για να δούμε στο τέλος πόσα αυγά θα σχεδιάσετε και για τις δύο λέξεις;

Μέσα σε κάθε αυγό προσπαθήστε να γράψετε από ένα γράμμα. Κάθε αυγό και ένα γράμμα των λέξεων “Χριστός Ανέστη”. Γράψτε τα μόνοι και μόνες, όπως μπορείτε με τη σειρά που τα βλέπετε στις λέξεις.

Μπορείτε να κόψετε τα αυγά, να τα χρωματίσετε και να τα στολίσετε, όπως εσείς θέλετε. Έτσι θα έχετε έτοιμο το παιχνίδι  “Βάλε τα γράμματα στη σωστή σειρά” και να παίζετε με αυτό, όποτε θέλετε.

Ή μπορείτε να κάνετε μια τρυπούλα στην κορυφή κάθε χάρτινου αυγού, να τα περάσετε σε μια κορδέλα και να φτιάξετε μια αυγογιρλάντα με την έκφραση “Χριστός Ανέστη!”.

Διαλέξτε όποια ιδέα σας αρέσει περισσότερο.

2ο Παιχνίδι: Ένα παραμύθι περιμένει να το δανειστείς. 

Σήμερα παιδιά 22 Απριλίου 2020 είναι η ημέρα της γης. Κάθε χρόνο, αυτή η ημέρα γιορτάζεται με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

“Η πασχαλίτσα της αγάπης” της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη

Εσείς λοιπόν παιδιά δεν έχετε παρά να ακούσετε το παραμύθι που μιλάει για μια μικρή πασχαλίτσα. Θυμάμαι καλά πόσο αγαπάτε τις πασχαλίτσες! Για τις υπόλοιπες αναζητήσεις θα σας βοηθήσει το “Μαγικό κλειδί της φύσης”. Θυμόσαστε που είχε έρθει στην τάξη μας;  Ας το αφήσουμε λοιπόν και πάλι να μας καθοδηγήσει. Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες στο φυλλάδιο που ακολουθεί.



Λήψη αρχείου

3ο Παιχνίδι: Μια γιορτή!

Όπου Γιώργος και μάλαμα!” λέει μια παροιμία για τους Γιώργηδες. Αύριο λοιπόν γιορτάζει ο συμμαθητής σας ο Γιώργος! Τι λέτε θα στολίσετε το όνομά του, όπως κάνουμε κάθε φορά για όποιον γιορτάζει; Θα γράψετε την ευχή “Χρόνια Πολλά!” κάτω από το όνομά του; Θα περιμένω να δω τις ευχές σας!

Καλή διασκέδαση!

Πηγές

Η εικόνα ανακτήθηκε από την ιστοσελίδα http://www.korinthiatv.gr