Τρέφομαι υγιεινά, προστατεύω το περιβάλλον_1η διδακτική παρέμβαση

Οι ασύγχρονες δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποτελούν μέρος ενός Σεναρίου διδακτικών παρεμβάσεων με θέμα “Τρέφομαι υγιεινά, προστατεύω το περιβάλλον” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ –Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Περίοδος Μαρτίου – Ιουνίου 2020) για εκπαιδευτικούς.

Το σενάριο αυτό εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τρέφομαι υγιεινά, προστατεύω τον εαυτό μου και το περιβάλλον», το οποίο είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί κατά το Γ’ τρίμηνο του σχ. έτους 2019-2020 στο 9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου – Κορδελιού.

10η ασύγχρονη δραστηριότητα

1η διδακτική παρέμβαση με χρήση λογισμικών στο διδακτικό αντικείμενο της γλώσσας 

1ο Μέρος 

Καλημέρα παιδιά,

Σήμερα θα σας μιλήσω μέσα από το βίντεο που ακολουθεί και θα σας δώσω οδηγίες για τα παιχνίδια που θα παίξουμε. (Τοποθέτησα στο βίντεο μια “κυρία” που σας μιλάει, σα να είμαι εγώ).

Αφού λοιπόν ακούσατε προσεκτικά τις οδηγίες μου και είδατε το βίντεο, ήρθε η ώρα να απαντήσετε στην τελευταία ερώτηση.



Λήψη αρχείου

2ο Μέρος 

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των γονιών σας, όποιος/α θέλει μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη δραστηριότητα. Έφτασε η ώρα να συνεργαστείτε με κάποιον και να δουλέψετε μαζί. 



Λήψη αρχείου

Πατήστε επάνω στις λέξεις “Sinergazomai_kai_dimiourgo” για να το “κατεβάσετε” πρώτα στον Η/Υ σας και μετά θα σας βοηθήουν οι γονείς σας να το ανοίξετε.

Αρχείο παρουσίασης Sinergazomai_kai_dimiourgo 

Αρχείο παρουσίασης Sinergazomai_kai_dimiourgo

Το αρχείο που ακολουθεί παρουσιάζει πώς θα εμφανιστεί το αρχείο παρουσίασης στην οθόνη του υπολογιστή σας, για να μπορέσετε μετά να “δουλέψετε” μέσα σ’ αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες που προαναφέρονται.



Λήψη αρχείου

Θα περιμένω όπως πάντα τις δημιουργίες σας!