O 2π και ο κόσμος μας

Πριν λίγες ημέρες μας επισκέφθηκε ένας καινούριος φίλος. Η χαρά όλων των παιδιών ήταν απερίγραπτη. Ο φίλος μας ονομάζεται 2 π. Ήρθε μαζί με την βαλίτσα του, η οποία είναι εκπαιδευτική και περιέχει το ομώνυνο εκπαιδευτικό υλικό “2Π:Εκπαιδευτική βαλίτσα” της ΑctionAid Education.μ

Ο κύριος 2 π

Ο κύριος 2 π

Ξεκινώντας τα παιχνίδια που μας κάλεσε να παίξουμε μαζί του, κλείσαμε τα μάτια μας και φανταστήκαμε τον “κόσμο”. Ποιος είναι αυτός ο κόσμος; Ανεβήκαμε λοιπόν ψηλά για να τον δούμε καλύτερα, όπως έκανε και ο 2. Ανεβήκαμε στην ταράτσα του σπιτιού μας, στη σκεπή του, στο μπαλκόνι μας, σε ένα σύννεφο (όπως ο 2π), στο ουράνιο τόξο, σε ένα αερόστατο, σε αεροπλάνο, πάνω στη γη.

Και τί είδαμε από εκεί; Αν και αρχή είδαμε πολλά πράγματα όπως:

Όλο τον κόσμο μαζί, όλη την πόλη μαζί. Κάστρο Θάλασσα Σπίτια
Ουράνιο τόξο Θάλασσα Πολλούς κόσμους, ανθρώπους που περπατούσαν. Θάλασσα
Κόσμο, ανθρώπους να περπατούν κάτω από το βουνό. Νερό, έβρεξα, το άνοιξα και χύθηκε και έπλυνα το παιχνίδι. Όλος ο κόσμος, ανθρώπους να περπατάνε. Σπίτια, ήλιο και ουρανό.
Κόσμος που περπατούσε. Παιδιά που περπατάνε και σπίτια. Ανέβηκα στη γη και είδα όλες τις χώρες. Είμαστε μικροί, πάνω σε παγωτό, και ήταν πάρα πολλά σπίτια και κόσμους, ανθρώπους.
Πάνω σε σύννεφα, νερό, ανθρώπους που περπατούν και σπίτια. Πολλά πράγματα, είδα όλους τους πλανήτες. Σε σύννεφο, έβλεπα όλο τον κόσμο, ανθρώπους, σπίτια και θάλασσα. Όλο τον κόσμο, ανθρώπους και πολλές βρωμιές κάτω.
Γονείς που περπατούν. Επάνω σε μια σκεπή με ουρανό, ήλιο, βρωμιές, πολλούς ανθρώπους, μαγαζιά. Τον εαυτό μου και τον Θ. Κούκλα.
Ο κόσμος, όπως τον είδαμε.

Ο κόσμος, όπως τον είδαμε.