Αποχαιρετώντας την άνοιξη…

22η ασύγχρονη δραστηριότητα

Παιδιά γεια σας,

Με αφορμή τις δημιουργίες σας με τα λουλούδια και τα φυτέματα, που στείλατε, προτείνω να αποχαιρετήσουμε την άνοιξη που φεύγει, με το παραμύθι «Η τουλιπίτσα» της Ζωρζ Σαρή. Κάποιοι, κάποιες ίσως το θυμόσαστε από πέρυσι.

 • Διαλέξτε έναν από τους δύο τρόπους για να γνωρίσετε το παραμύθι.

Διαβάστε με τη βοήθεια των γονιών σας πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.flipsnack.com/ACDECF7EFB5/new-flip-6.html?b=1&p=1

ή ακούστε την αφήγηση όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί.

 • Στα παιχνίδια μας θα μας συντροφεύσουν τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών όπως περιγράφεται παρακάτω:
 1. Το μαγικό κλειδί της φύσης: Αναζητήστε τους ήρωες του παραμυθιού, που μπορεί είναι ζώα, φυτά ή καιρικά φαινόμενα.
 2. Το μαγικό κλειδί του λόγου: Αναζητήστε τους διάλογους μεταξύ των ηρώων του παραμυθιού και βρείτε αυτόν που σας αρέσει περισσότερο. Προσπαθήστε να «μάθετε» τα λόγια ενός ήρωα.
 3. Το μαγικό κλειδί της μουσικής: Αναζητήστε τους ήχους ή/και τα τραγούδια του παραμυθιού. Παίξτε με το σώμα σας, με τη φωνή σας, ή με κάποια αντικείμενα και δημιουργήστε αυτούς τους ήχους που μόλις ανακαλύψατε.
 4. Το μαγικό κλειδί της κίνησης: Ανακαλύψτε τρόπους που κινούνται οι ήρωες του παραμυθιού. Εμπρός μιμηθείτε τις κινήσεις. Βάλτε όλη την ενέργειά σας!
 5. Το μαγικό κλειδί των συναισθημάτων των ηρώων: Σκεφτείτε τα συναισθήματα που μπορεί να νιώθουν οι ήρωες που μόλις περιγράψατε. Για ποιον λόγο άραγε νιώθουν έτσι; Βάλτε αυτά τα συναισθήματα στα λόγια που διαλέξατε!
 6. Το μαγικό κλειδί των προσωπικών σας συναισθημάτων: Ποια είναι τα δικά σας συναισθήματα, με αφορμή όσα ένιωσαν οι ήρωες του παραμυθιού; Εσείς πότε έχετε νιώσει αντίστοιχα συναισθήματα;
 7. Το μαγικό κλειδί των εικόνων: Ώρα για κατασκευή! Φτιάξτε ένα καπέλο, μια μάσκα, μια κούκλα κουκλοθέατρου. Με αυτά θα μεταμορφωθείτε σε έναν από τους ήρωες του παραμυθιού, αυτόν που διαλέξατε! Πάρτε χαρτόνια, μολύβια, μπογιές, ψαλίδια, κόλλες, λαστιχάκι και ξεκινήστε τις δημιουργίες.
 • Διαλέξτε έναν ή δύο από τους ήρωες του παραμυθιού και μάθετε τα λόγια που λένε. Μπορείτε να διαλέξετε έναν από τους διάλογους που έχουν μεταξύ τους. Προσπαθήστε! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε!
 • Την Παρασκευή θα παίξουμε στη μαγική παιχνιδοχώρα της ψηφιακής μας τάξης, βήμα-βήμα αυτά τα παιχνίδια. Στο τέλος θα τα ενώσουμε και θα κάνουμε μια μικρή «παράσταση» με εσάς στη θέση των ηρώων. Εγώ θα είμαι η αφηγήτρια! Ας βάλουμε όλοι και όλες τα δυνατά μας!