Τα γενέθλια του Απρίλη

9η ασύγχρονη δραστηριότητα

Γεια σας παιδιά!

Αυτές τις ημέρες τα γενέθλια έχουν την τιμητική τους… Μέρα παρά μέρα και μια γιορτή! Αυτό μαρτυρά και το ημερολόγιο του Απρίλη, που σας κάνει την έκπληξη και εμφανίζεται διαδικτυακά!

Δε θα μπορούσε να λείψει και το τραγούδι του Απρίλη, που θα χορεύαμε όλοι μαζί για να υποδεχθούμε και να χαρούμε τις ομορφιές και τα δώρα του καινούριου μήνα. Προτείνω να ξεκινήσετε αμέσως τον χορό!

Αυτή τη φορά θα φτιάξουμε τα δώρα για τρία παιδιά, τον Στ. Κ., τη Μ. Π. και τον Άρ. Μ. ταυτόχρονα. Θα είναι λίγο διαφορετικά από τα προηγούμενα. Πριν αρχίσουμε να γράφουμε και να στολίζουμε ευχές, θα παίξουμε τρία παιχνίδια. Θα φανταστούμε ότι είμαστε σε ένα πάρτυ γενεθλίων και μας καλούν να παίξουμε. Είστε έτοιμοι και έτοιμες για παιχνίδι; Πάμε λοιπόν!

Παιχνίδι 1ο: Μετράμε δώρα (“Τόσα – όσα” -Μαθησιακό Αντικείμενο από το Αποθετήριο Φωτόδεντρο). Με τη φαντασία μας βρισκόμαστε σε ένα πάρτυ γενεθλίων και όπως συνηθίζεται φέραμε όλοι και όλες από ένα δώρο. Μαζεύτηκαν πολλά δώρα και ήρθε η ώρα να τα μετρήσουμε. Σ’ αυτό θα μας βοηθήσει το παιχνίδι που ακολουθεί. Πατήστε επάνω στην εικόνα, όπως και στην εικόνα που θα εμφανιστεί 2η φορά. Η οδηγία που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι: “Κάντε κλικ στο βαγόνι με τον αριθμό που είναι ίσος με το πλήθος των δώρων”.

Παιχνίδι 2ο: Παγωμένη εικόνα με θέμα “Στο πάρτυ γενεθλίων” Τώρα λοιπόν θα παίξουμε το παιχνίδι της παγωμένης εικόνας. Κάποιος από τα μέλη της οικογένειάς σας θα βγει από το δωμάτιο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτείτε μια εικόνα, σαν αυτές που συμβαίνουν στα πάρτυ γενεθλίων. Πάρτε θέση, οργανωθείτε και μόλις είστε έτοιμοι, φωνάξτε αυτόν που βγήκε έξω να επιστρέψει. Εσείς αμέσως μεταμορφώνεστε σε “Παγωμένη εικόνα”, ακίνητοι και αμίλητοι. Το μέλος της οικογένειάς που σας παρατηρεί πρέπει να μαντέψει ποια σκηνή από το πάρτυ γενεθλίων έχετε δημιουργήσει. Αν το πετύχει και βρει αυτό που κάνατε, τότε εσείς “ζωντανεύετε” την παγωμένη εικόνα σας για μερικές στιγμές. 

Παιχνίδι 3ο: “Ζωγραφίζω όπως ο Kadinsky και παίζω μουσική”. Το παιχνίδι αυτό εμπνέεται από τον Wassily Kandinsky, έναν καλλιτέχνη που συνέκρινε τη ζωγραφική με τη μουσική και μεταμορφώνει οτιδήποτε εσείς σχεδιάζετε π.χ. γραμμές, κύκλους, τρίγωνα ή μουντζούρες κλπ. σε ήχο. (Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο CHROME MUSIC LAB). Για να παίξετε πατήστε επάνω στην εικόνα.

CHROME MUSIC LAB:KANDINSKY

Για να μπορέσετε να κατανοήσετε περισσότερο τις οδηγίες του παιχνιδιού μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί. (Αν θέλετε επιλέξτε οι υπότιτλοι του βίντεο να είναι στα Ελληνικά). 

Και όπως πάντα στο τέλος μπορείτε να χορέψετε ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής, που αυτή τη φορά εσείς δημιουργήσατε. Εμπνευσμένοι και εμπνευσμένες από αυτό το τόσο διαφορετικό “Πάρτυ γενεθλίων” μπορείτε στο τέλος να ετοιμάσετε τα δικά σας δώρα για τα παιδιά που έχουν γενέθλια!

Και ας ευχηθούμε όλοι μαζί για άλλη μια φορά “Χρόνια Πολλά” στα παιδιά που έχουν γενέθλια!