Μια διαφορετική δανειστική βιβλιοθήκη…

1η Ασύγχρονη Δραστηριότητα

Παιδιά γεια σας! Σας πεθύμησα!

Αλλά θα τα λέμε μέσα από τους υπολογιστές, τα tablet κλπ.

Λοιπόν σήμερα, μια και είναι Παρασκευή… και τί κάνουμε κάθε Παρασκευή;

-“Δανειζόμαστε παραμύθια” θα μου απαντούσατε!

Θα δανειστείτε παραμύθια με έναν διαφορετικό τρόπο…

Θα μας βοηθήσουν οι Νέες Τεχνολογίες γι’ αυτό.

Σήμερα “Το μαγικό κλειδί των προσωπικών μας συναισθημάτων” θα μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε το παραμύθι μας. Θυμόσαστε; Θα χρειαστεί να ψάξετε καλά μέσα σας με τη βοήθεια αυτού του μαγικού κλειδιού και να αναγνωρίσετε τα συναισθήματα που νιώθετε εσείς, καθώς θα σας διαβάσουν οι γονείς σας το παραμύθι.

Σήμερα θα δανειστείτε όλοι και όλες το ίδιο παραμύθι, το οποίο θα βρείτε πατώντας στην παρακάτω εικόνα.

Το ίδιο το παραμύθι έχει εικόνες που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου.

  • Μπορείς να τις βλέπεις και να σχεδιάσεις αντίστοιχες εικόνες με τα δικά σου συναισθήματα σε ένα χαρτί, που θα σου δώσουν οι γονείς σου (ή θα εκτυπώσεις από το παραμύθι).
  • Μπορείς όμως να θυμηθείς και το φύλλο εργασίας που συνόδευε “Το μαγικό κλειδί των προσωπικών μας συναισθημάτων” που θα βρείς πατώντας εδώ: Φυλλάδιο_Μαγικό κλειδί των προσωπικών μας συναισθημάτων
  • Ζωγράφισε ή/και γράψε σε ένα δικό σου χαρτί ή αν μπορείς εκτύπωσε το φύλλο εργασίας. (Στο τέλος οι γονείς μπορείτε να γράψετε τα συναισθήματα που σας περιγράφουν τα παιδιά).
  • Τέλος αν μπορείς, βγάλε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλ την στο e-mail του σχολείου. Είμαι περίεργη να μάθω ποια είναι τα συναισθήματά σας με αφορμή αυτό το παραμύθι.

Περιμένω νέα σας!

Η νηπιαγωγός σας

 

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια  μαθαίνει, ενεργεί σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου (οι πληροφορίες ανακτήθηκαν από τον ιστότοπο https://seminars.etwinning.gr/mod/page/view.php?id=31587).