Καλώς ήρθες Άνοιξη με την Πασχαλιά!

Με τον ερχομό του Απρίλη επεξεργαστήκαμε στην τάξη μας το θέμα «Καλώς ήρθες Άνοιξη με την Πασχαλιά». Τα παιδιά ζωγράφισαν μέσα σε τρία ανοιξιάτικα λουλούδια α) τί γνωρίζουν για την Άνοιξη και το Πάσχα, β) τί θέλουν να μάθουν καθώς και γ) τις προτάσεις και τις ιδέες τους για δραστηριότητες στην τάξη με αφορμή το παραπάνω θέμα.

Αφόρμηση για το θέμα μας ήταν η συζήτηση για την πασχαλιά, το καλλωπιστικό φυτό που συνδέεται με την περίοδο του Πάσχα. Παρατηρήσαμε τα χρώματά του, τα λουλούδια του και ακούσαμε το θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι «Μαρία πάει στις πασχαλιές». Εμπνευστήκαμε από όλα αυτά και αφού μάθαμε πώς δημιουργείται το μωβ χρώμα αρχίσαμε τις αναμίξεις χρωμάτων και… ορίστε μερικές από τις δικές μας πασχαλιές.

IMG_2967

IMG_2983

IMG_2973

IMG_2989

IMG_2990_pasxalies1

Ας ταξιδέψουμε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, σε περισσότερες δημιουργίες και δραστηριότητες των παιδιών με αφορμή το θέμα «Καλώς ήρθες Άνοιξη με την Πασχαλιά». Τα παιδιά δούλεψαν σε ζευγάρια ή ομάδες και συνεργάστηκαν μεταξύ τους.

Πηγές:

Οι ιδέες για όλες τις κατασκευές ήταν των παιδιών. Με αφορμή αυτές  τις ιδέες αναζητήθηκαν πατρόν ή πληροφορίες για τεχνικές ζωγραφικής από τις παρακάτω πηγές:

Πασχαλίτσες από χαρτί: http://titinasartroom.blogspot.gr/2014/03/10.html

Αυγά από χαρτί: http://www.imommy.gr/deco-ideas/article/6937/dyi-entypwsiko-pasxalino-nteko-me-xartina-ayga/

Πεταλούδες με καρδιές από χαρτί: http://kidsfun.gr/kataskeues-gia-paidia-eykoles/%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CF%82/

Πυροτεχνήματα: http://titinasartroom.blogspot.gr/2013_04_01_archive.html

Λουλούδια από χαρτί: http://60dim-patras.ach.sch.gr/loyloydia.htm

Λαγός (πατρόν για κατασκευή με πηλό): Påske on Pinterest by Anne Helen Bjerkel

Καλάθι αυγό: http://kelleighratzlaff.com/wp-content/uploads/2011/04/KelleghR-EasterEggBasket-cf_LRG.jpg

Καλάθι πασχαλίτσα: http://fransabad.com/

Καλάθι λαγός: Βιβλίο Όμορφο Πάσχα των E. Bock – E. Fittkau, Εκδ. Κεντικελένη (2006:18)

Καλάθι με αυγουλάκια: Βιβλίο Kunterbunte Osternester της Ernestine Fittkau, Εκδ. Christofhorus (2003: 26)

 

Αφήστε μια απάντηση