Ο Ρίκο, το μικρό σκυλάκι

Τη φετινή χρονιά το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών για τα ζώα μας οδήγησε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα «Οι φίλοι μας τα ζώα».

Στο ξεκίνημα του προγράμματος τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους το αγαπημένο τους ζωάκι, το περιέγραψαν και μίλησαν γι’ αυτό.

IMG_1902 IMG_1911 IMG_2032

Στη συνέχεια διατύπωσαν τις εμπειρίες τους, τις απορίες και τις προτάσεις τους σχετικά με τα ζώα.

IMG_2025 IMG_2026

Κάποιο από τα παιδιά πρότεινε να μας επισκεφθεί στο σχολείο ένα μικρό κατοικίδιο σκυλάκι ο Ρίκο, ώστε με τη βοήθεια του ανθρώπου που το προσέχει να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τα σκυλάκια. Ετοίμασαν ένα μικρό δωράκι για τον Ρίκο, ένα κόκκαλο, και έγραψαν το όνομά του πάνω σ’ αυτό. Τα παιδιά ακόμη έψαξαν και βρήκαν ποια είχαν τα γράμματα από το όνομά του στο όνομά τους. IMG_2019 IMG_2027

Μια άλλη ημέρα με αφορμή την επίσκεψη αυτή, τα παιδιά κατασκεύασαν ένα μικρό σκυλάκι, στο σώμα του οποίου, ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία της επίσκεψης και τη συντροφιά που τους έκανε ο Ρίκο. IMG_2071 IMG_2072 IMG_2073 IMG_2079

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Ρίκο και την κυρία Χρύσα που μας επισκέφθηκαν!

 (H ιδέα για την κατασκευή του μικρού σκύλου ήταν από τις ιστοσελίδες http://ireadtorelax.blogspot.gr/2012/04/pajama-storytime-puppies-puppies.html και https://gr.pinterest.com/source/craftscope.com/ )

Αφήστε μια απάντηση