Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πολιτιστικού προγράμματος “Παίζουμε παιχνίδια όπως παλιά;” τα παιδιά προετοίμασαν και παρουσίασαν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 τη θεατρική διασκευή “Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών” βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη.

Η προετοιμασία του σκηνικού ήταν φέτος εξ’ ολοκλήρου δική τους υπόθεση. Αρχικά σε ζευγάρια ζωγράφισαν πώς φαντάζονται το σκηνικό τους (Έργα παιδιών για σκηνικό παράστασης). Στη συνέχεια, αφού μεγεθύνθηκαν οι ιδέες τους με τη βοήθεια του προτζέκτορα, ανέλαβαν σε ομάδες να χρωματίσουν τα σχέδιά τους. Ήταν μια ακόμη όμορφη στιγμή ομαδικής δημιουργίας.

Proetoimazontas to skiniko

Skiniko2

Skiniko5

Skiniko3

Skiniko4

Στις προσκλήσεις της παράστασης τα παιδιά δημιούργησαν με κολάζ και ζωγραφική τη σημαία της επανάστασης και τα παλιά παιχνίδια, τους ήρωες του παραμυθιού.

Prosklisi4

prosklisi1

Prosklisi2

Prosklisi3

Τα συνθήματα των παλιών παιχνιδιών στολίστηκαν από τα παιδιά που δούλεψαν σε ζευγάρια, με χρώματα και σχέδια.

Sinthimata1

Sinthimata2

Sinthimata

Επιπλέον τα παιδιά κατασκεύασαν τις μπανάνες για να τις πετάξουν στις “στολές” (υπάλληλους καθαριότητας) και να γλιτώσουν από αυτές. Και σας το φανερώνουμε: Οι γλίστρες που έκαναν οι “στολές”  κατά τη διάρκεια της παράστασης ήταν πολύ θεαματικές!

bananes

Η παράστασή μας αυτή μας έκανε όλους να χαρούμε, να γελάσουμε και να διασκεδάσουμε. Μας ταξίδεψε σε πολύχρωμα σύννεφα και “άνοιξε τρύπες στη φαντασία μας”, όπως λέει και ο ποντικούλης Ρίκι, ένας από τους ήρωες του παραμυθιού.

Prasino synnefo

Ελπίζω το ίδιο να ένιωσαν και όσοι ήταν μαζί μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμήσατε!