Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιό μας

Με τον ερχομό του Δεκέμβρη τα παιδιά κατασκεύασαν το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο της τάξης. Ένα κλασικό ημερολόγιο με το πρόσωπο του Αϊ-Βασίλη.

Κάθε ημέρα που περνά ένα παιδί τοποθετεί στη γενειάδα του Άγιου – Βασίλη μια μπούκλα (από ύφασμα) και στη συνέχεια όλοι μαζί λύνουμε ένα χριστουγεννιάτικο αίνιγμα, όπως μας ζητά το παιχνίδι που έχει φέρει μαζί του ο Άγιος Βασίλης. Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο χαρίζει στο παιδί αυτό ένα σοκολατένιο γλυκάκι, ένα στολίδι για το δέντρο του σπιτιού του και μια κάρτα αντίστροφης μέτρησης για την ημέρα των Χριστουγέννων. (Τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά έχουν κατασκευαστεί από τα ίδια παιδιά και έτσι κάνουν μεταξύ τους μια μικρή ανταλλαγή δώρων). 

Στη συνέχεια τα παιδιά προσπαθούν να ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν μια αντίστοιχη εικόνα ή/και να γράψουν τη λύση του αινίγματος, καθένα σε δικό του φυλλάδιο, δίπλα στο αντίστοιχο αίνιγμα. Φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με αινίγματα. 

Πηγή: Η ιδέα για το συγκεκριμένο ημερολόγιο και τα χριστουγεννιάτικα αινίγματα ανακτήθηκε στις 25, Δεκεμβρίου 2013 από την ιστοσελίδα http://www.meleniro.gr/2013/11/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%B5/#axzz3LtKneyfP