Αναστοχασμοί για τα “Βήματα για τη ζωή”

Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς και αντίστοιχα του εκπαιδευτικού προγράμματος “Βήματα για τη ζωή”, σας παρουσιάζουμε τις σκέψεις των παιδιών, τους αναστοχασμούς τους σχετικά με το τι πιστεύουν εκείνα, ότι εφαρμόζουν, από όσα έμαθαν από το πρόγραμμα.

Οι σκέψεις αυτές διατυπώνονταν από τα παιδιά προς τους γονείς στο σπίτι, και καταγράφονταν ανάλογα, είτε από τα παιδιά, είτε από τους γονείς. Το ίδιο και οι γονείς κατέγραφαν και εκείνοι τι πίστευαν ότι έχουν μάθει τα παιδιά τους με την προϋπόθεση ότι το υλοποιούν. Τέλος τα παιδιά παρουσίαζαν με τη βοήθεια των γονιών τους τις καταγραφές αυτές στους συμμαθητές τους, κάθε φορά που γίνονταν βοηθοί για δεύτερη φορά.

Στο σημείο αυτό παρουσιάζουμε τις σκέψεις των παιδιών:

Ti pisteuoun ta paidia_VPliatsika_1

Ti pisteuoun ta paidia_VPliatsika_2

Αν και το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε, αισθάνομαι μεγάλη χαρά για όσα κατάφεραν οι μαθήτριες-τές μου και καμαρώνω, όταν σκέφτομαι τη δύναμη που κατέβαλαν για να πετύχουν, όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαν σε σχέση με αυτά που έμαθαν. Παράλληλα πιστεύω πως την ίδια χαρά, περηφάνια και συγκίνηση νιώθουν και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι υπήρξαν αμέριστοι δικοί μου βοηθοί και συνεργάτες σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Αντίγραφο από IMG_8953