Οι μάσκες του «Αγησίλαγου»

Τις ημέρες αυτές στην τάξη μας προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε το θέμα της υγιεινής διατροφής που επεξεργαζόμαστε με το θέμα της Αποκριάς. Έτσι αφού διαβάσαμε το παραμύθι «Ο Αγησίλαγος» του Δημήτρη Μπασλάμ, ακούσαμε και χορέψαμε τα τραγούδια του, αποφασίσαμε να το δραματοποιήσουμε.

Δόθηκε η προτροπή να διαλέξουν όποιον ήρωα ήθελαν από το παραμύθι – και δεν σας κρύβουμε ότι είχε πολλούς -. Στη συνέχεια τα παιδιά παρατήρησαν εικόνες των ηρώων που είχαν διαλέξει, τόσο σε έντυπη μορφή μέσα από το ίδιο το παραμύθι, όσο και σε ψηφιακή μορφή σε αρχείο ppt στον υπολογιστή της τάξης. Παρατήρησαν τα σχήματα και τα χρώματα των ηρώων τους και στη συνέχεια διάλεξαν χαρτιά και υλικά και τους κατασκεύασαν, άλλα παιδιά μόνα τους και άλλα με τη βοήθεια των συμμαθητών τους.

Σας αφήνουμε να χαρείτε τις δημιουργίες τους!

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση