Η αφίσα μας περιμένει τις ψήφους σας!!!

Τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου Κορδελιού συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας ή βίντεο για την εκστρατεία του “Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο” για το σχολικό έτος 2012-2013 με τίτλο “Ενδοσχολική βία – Συμβιώνοντας στο σχολείο”.

Τα παιδιά εργάστηκαν με μεράκι και δημιούργησαν την αφίσα του σχολείου, που με χαρά μάθαμε ότι επιλέχθηκε στις πρώτες 5 αφίσες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναρτήθηκε για την ψηφοφορία. Στην περίπτωση που η αφίσα επιλεγεί μέσω της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά θα πλαισιώσει μαζί τα υπόλοιπα επιλεγμένα έργα τις δράσεις του «Δικτύου» στην εκστρατεία προώθησης του μηνύματος κατά της βίας στο σχολείο για το σχολικό έτος 2012-2013

Η προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά επιβραβεύθηκε ήδη, αφού το έργο τους επιλέχθηκε από  την Επιτροπή Αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Και στην περίπτωση μη επιλογής του, το κέρδος των παιδιών ήταν ήδη μεγάλο, καθώς ήρθαν σε επαφή, μέσω της δημιουργίας της αφίσας αυτής, με ένα θέμα τόσο σοβαρό, που πολλές φορές, ακόμη από την προσχολική ηλικία, δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις των παιδιών.

Τα παιδιά με το έργο τους αυτό συνειδητοποίησαν μέσα από σύνολο δραστηριοτήτων (κουκλοθέατρο, συζητήσεις, ομαδικές κατασκευές κλπ.) τις τρεις μορφές σχολικής βίας, τη λεκτική βία, τη σωματική βία καθώς και την ψυχολογική βία. Αυτό το απέδωσαν τόσο μέσα από τα εικαστικά τους έργα, όσο και από το σύνθημα της αφίσας τους, που αποφάσισε από κοινού η ολομέλεια των παιδιών. Το θέμα ήταν οικείο για τα παιδιά, καθώς παρόμοιες δραστηριότητες είχαν προηγηθεί και στα πλαίσια της Ημέρας κατά της βίας στο σχολείο  στις 6 Μαρτίου 2012.  

 Τρόπος δημιουργίας της αφίσας: Τα εικαστικά έργα αποτέλεσαν  συλλογική δουλειά 5 ομάδων παιδιών με τα εξής έργα: Α. Ζωγραφική με κιμωλία σε βελουτέ χαρτί, Β. Ζωγραφική με τέμπερες, Γ. Πλαστική με πηλό, Δ. Πλαστική με πλαστελίνη, Ε. Ζωγραφική στον υπολογιστή με το πρόγραμμα Revelation natural art. Το κείμενο αποφασίστηκε από κοινού από όλα τα παιδιά, υπαγορεύτηκε στη νηπιαγωγό και στη συνέχεια ένα παιδί ανέλαβε να το αντιγράψει (σε διάρκεια αρκετών ημερών)  με λαδοπαστέλ σε βελουτέ χαρτί. Κατόπιν τα έργα Α, Β, Γ, Δ φωτογραφήθηκαν, το έργο Ε εκτυπώθηκε και σκαναρίστηκε. Επίσης σκαναρίστηκε και  το κείμενο. Τέλος έγινε ψηφιακή επεξεργασία σε Η/Υ όλων των εικόνων καθώς και του κειμένου.  

Σας καλούμε λοιπόν να ψηφίσετε την αφίσα μας!!!!

στο facebook της Γ.Γ.Ν.Γ. (http://www.facebook.com/ggneasgenias), από την Τετάρτη  25/ 07/ 2012 έως και Τετάρτη 08/08/2012 έως τη 1:00 μ.μ. κάνοντας “Like” στο  έργο του 9ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου Κορδελιού Ν. Θεσσαλονίκης. Πατήστε εδώ .

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα δυο ξωτικά μας, που βοήθησαν στην ψηφιακή επεξεργασία της αφίσας!!!

 

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως στάλθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς .

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΙΣΑ Η΄ ΒΙΝΤΕΟ!!!!!!

Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου  έως Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 13.00μ.μ.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Αφίσας ή βίντεο για την εκστρατεία του «Δικτύου κατά της Βίας στο σχολείο» για το σχολικό έτος  2012- 2013, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το «Δίκτυο κατά της βίας στο Σχολείο», με τίτλο  «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΣΥΜΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ολοκληρώθηκε! 

 

Οι συμμετοχές των 95 σχολείων ήταν όλες αξιόλογες! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους!

 Τα έργα θα πλαισιώσουν τις δράσεις του «Δικτύου» και θα αποτελέσουν την εκστρατεία προώθησης του μηνύματος κατά της βίας στο σχολείο για το σχολικό έτος 2012-2013.

 Η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείτο από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές, που όριζε η Προκήρυξη του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας ή βίντεο, επέλεξε κατά πλειοψηφία, ως καλύτερες, τις συμμετοχές των εξής σχολείων:

  • Προσχολική ηλικία και πρωτοβάθμια εκπαίδευση ( Αφίσα ) : Συνολικά συμμετείχαν 28 σχολεία
  1. 9o Νηπιαγωγείο Ελευθερίου Κορδελιού Ν. Θεσ/κης
  2. Νηπιαγωγείο Βαγίων Ν. Βοιωτίας
  3. 4ο  Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας 
  4. 7/Θ Δημοτικό Σχολείο Παράβολας  Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  5. Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς  Ν. Ιωαννίνων

 

  • Προσχολική ηλικία και πρωτοβάθμια εκπαίδευση ( Βίντεο ): Συνολικά συμμετείχαν 26 σχολεία
  1. 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Παροικιάς  ΠΑΡΟΥ
  2. 5ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο  Αλεξανδρούπολης
  3. 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων   
  4. Δημοτικό Σχολείο Κολεγίου Αθηνών
  5. 5o Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Ν. Αττικής

 

  • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση  ( Αφίσα ) : Συνολικά συμμετείχαν 21 σχολεία 
  1. 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου
  2. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  Ν. Θεσ/κης
  3. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  4. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ “ΠΑΛΛΑΔΙΟ” ( ΓΥΜΝΑΣΙΟ), ΑΘΗΝΑ
  5. 10o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

  • Δευτεροβάθμια εκπαίδευση  ( Βίντεο ) : Συνολικά συμμετείχαν 20 σχολεία
  1. 5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
  2. 1ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  3. 3ο ΓΕΛ ΔΡΑΜΑΣ
  4. Πρότυπο  Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
  5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ» ΘΕΣ/ΚΗΣ

Μπορείτε λοιπόν να ψηφίσετε την καλύτερη  αφίσα και το καλύτερο video στο facebook της Γ.Γ.Ν.Γ. (http://www.facebook.com/ggneasgenias), από την Τετάρτη 25/ 07/ 2012 έως και Τετάρτη 08/08/2012 έως τις 13.00 κάνοντας “Like” στα αναρτημένα έργα (ο αριθμός των ημερών ψηφοφορίας, που αναφέρονται στη Προκήρυξη, επεκτάθηκε λόγω καλοκαιριού).

Προσοχή: Όσα “Like” καταχωρηθούν μετά τη λήξη της ψηφοφορίας δε θα προσμετρηθούν και δε θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού!

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

THΛΕΦΩΝΟ – 2102599456, 407

5 σχόλια στο “Η αφίσα μας περιμένει τις ψήφους σας!!!

  1. Pingback: vpliatsika's blog - Η αφίσα μας περιμένει τις ψήφους σας!!!

  2. τέλειο, ο συνδιασμός και η αντίθεση των χρωμάτων προβάλλουν το περιεχόμενο της ζωγραφικής προσπάθειας των παιδιών…..να αποδώσουν αυτό που μέσα τους νιώθουν!

  3. Pingback: vpliatsika's blog - Η αφίσα μας περιμένει τις ψήφους σας!!!

  4. Pingback: Η αφίσα μας πήρε την πρώτη θέση!!! at 9nipele's blog

Τα σχόλια είναι κλειστά.