H επίσκεψή μας στην 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με κεντρικό πρόγραμμα “Ο γκρεμός και το ρέμα” και το Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου στις 22 Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκαν το κεντρικό πρόγραμμα της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης “Ο γκρεμός και το ρέμα” στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Γενί Τζαμί και την έκθεση: Ο γκρεμός και το ρέμα στο Γενί Τζαμί

Περισσότερες εικόνες για το Γενί Τζαμί

Μετά την επίσκεψή  μας αυτή και εμπνευσμένοι από τα έργα των καλλιτεχνών της έκθεσης προσπαθήσαμε από κοινού τα δύο τμήματα του σχολείου να δημιουργήσουμε τη δική μας εγκατάσταση βασισμένοι στην ιδέα της εγκατάστασης με τίτλο Our Gilded World in Progress, της Naoko TakaHashi.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα ttp://biennale3.thessalonikibiennale.gr/exhibitions/A_ROCK_AND_A_HARD_PLACE_Yeni  στην εγκατάστασή της, με τίτλο Our Gilded World in ProgressNaoKo TakaHashi χρησιμοποιεί δέντρα από τη Θεσσαλονίκη, τα οποία επέλεξε για τη σημειολογική σύνδεσή τους με τις έννοιες της ανάπτυξης, της συνέχειας, της κοινότητας και της σοφίας. Το έργο συναρπάζει το κοινό, καθώς επαναφέρει τα φύλλα σε γυμνά κλαδιά, συμβολίζοντας τη λαϊκή αλληλεγγύη και συνεργασία, με τη μορφή της συλλογικής οργάνωσης σε κοινότητες που αναλαμβάνουν εποικοδομητική δράση σε περιόδους κρίσης  (Mahita El Bacha Urieta ).

Σας δίνουμε μια γεύση από τη δική μας δημιουργία βασισμένη στην ιδέα της εγκατάστασης με τίτλο Our Gilded World in Progress, της Naoko TakaHashi.