Επισκέψεις – παραστάσεις

Σχολικό έτος 2016-2017

1η εκπαιδευτική επίσκεψη: «Μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» στις 8 Νοεμβρίου 2016 για το Τμήμα 1 και στις 14 Νοεμβρίου 2016 για το Τμήμα 2.

Τι είναι οι «Μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά»

Η διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo, του εθνικού φορέα διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και ο αγαπητός σε όλους και πολυβραβευμένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, δημιουργούν ένα μοναδικό Θεματικό Πάρκο! «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», είναι ένα παραμυθένιο θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρντς, πρωτοτυπία, έντονο διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Τρένο που πάει παντού» και ανακαλύπτουν τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Ταξιδεύουν στο «Μουσείο της Φαντασίας» και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη «Γειτονιά των μυστικών κόσμων». Λύνουν τους γρίφους, απαντούν στα αινίγματα και αποδρούν από τα«Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου». Οι πιο φανταστικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά τους, στην «Αίθουσα αφήγησης»και τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύουν στην πιο μαγική διαδρομή…

…από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό όπλο του μεταμορφώνει τους μανάβηδες σε βίδες, στο πανέμορφο αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια για να προστατευθούν από τον Ρούνι- Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι!

…από το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας που κλέβει φωνές παιδιών και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της χαρίζει ένα λαχταριστό μπακλαβαδάκι!

…από το απίθανο τσίρκο του Μανόλη με το θαυμαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, στο μυστηριώδες μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της!

Ας πάρουμε μια γεύση από την Φρουτοπία.

Σχολικό έτος 2015-2016

3η εκπαιδευτική επίσκεψη – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Στις 24 Φεβρουαρίου 2016 τα παιδιά του Α΄τμήματος θα επισκεφθούν το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, θα ξεναγηθούν και θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης Faces που έχει ως θέμα τη φωτογραφία-πορτρέτο στην Ευρώπη μετά το 1990. Μέσω του προγράμματος θα διερευνηθεί η έννοια του πορτρέτου και ο τρόπος που απεικονίζονται σ’ αυτό τα ανθρώπινα συναισθήματα με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κατασκευή μάσκας, δραματοποίηση, θεατρικό παιχνίδι.

2η εκπαιδευτική επίσκεψη – 2η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Σήμερα 25/1/2016 τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας παρακαλούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει» του Luis Sepúlveda, στο θέατρο Κολοσσαίον. Μπορείτε να δείτε σχετικές πληροφορίες για την παράσταση στο άρθρο της Μαρίας Τριγώνη «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»  στην ιστοσελίδα www.pliroforiodotis.gr/

Μπορείτε να δείτε τις εντυπώσεις των παιδιών εδώ.

1η θεατρική παράσταση

Στον χώρο του σχολείου μας στις 17/12/2015 τα παιδιά του Α΄τμήματος παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Αισώπου κόμιξ» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς».

Τα παιδιά του Β΄τμήματος παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Κουκουμπλής» από την ίδια θεατρική ομάδα.

1η εκπαιδευτική επίσκεψη

Αύριο 3/11/2015 αρχίζουμε τις εξορμήσεις μας εκτός σχολείου. To Α΄ τμήμα του νηπιαγωγείου μας θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή την έκθεση «Δώρα της γης με αντοχή στον χρόνο». Η έκθεση αυτή επιχειρεί να προβάλει την Ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευζωία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και των επιστημών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών (Α.Π.Θ.).

Αφήστε μια απάντηση