Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία σχολικού έτους 2021-2022

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ως και το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021. Την ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο/η γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο μας, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του/της, εφόσον βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της σχολικής μας περιφέρειας.

 

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές/τριες που είναι γεννημένοι/ες το 2016 (νήπια) και το 2017 (προνήπια). Η εγγραφή και φοίτηση στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική και για τις δύο ηλικιακές ομάδες.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο/η γονέας/κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο/η γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του/της.
  • Για την υποβολή της αίτησης ο/η γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον/στην γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του/της μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο/η γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος/η του/της τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του/της, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/ων τέκνου/ων που φοιτά/τούν στην ίδια σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα (13:00-16:00) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (07:45-08:30),

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

 

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο/η γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του/της στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από το (δ), εφόσον το έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, συμπληρωμένο/σφραγισμένο από παιδίατρο,

η) Βιβλιάριο Εμβολίων μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια,

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διευκρινίζεται ότι, στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον όσοι/ες μαθητές/τριες είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα- κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο/η γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτηση επιστρέφεται στον/ην ίδιο/α από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο.

 

Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΠΟ 01/03 ΩΣ 19/03/21

(το Σάββατο 20/3 τα Νηπιαγωγεία είναι κλειστά)

ΚΑΙ ΩΡΕΣ:

α) 08:30 έως 10:30 για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά και παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και

β) 12:10 έως 13:10 εφόσον τα σχολεία ανοίξουν και παρέχουν δια ζώσης διδασκαλία.

 

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες που θα προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο μας να τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (χρήση μάσκας, φυσική απόσταση 2 μέτρων, αναπνευστική υγιεινή, υγιεινή χεριών, αποφυγή αγγίγματος προσώπου).

https://blogs.sch.gr/9nipacha/files/2021/02/anakinosi_egrafes.docx

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 9ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πατήστε εδώ https://blogs.sch.gr/9nipacha/files/2021/02/oria.pdf  για να δείτε τον χάρτη

 

Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας  https://blogs.sch.gr/9nipacha/files/2021/02/Ατομικό-Δελτίο-Υγείας-Μαθητή.pdf

9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

11η Στάση Αγ. Άννας, 13675, Αχαρνές

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2315040

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 08:30-10:30

Ηλ. δ/νση: mail@9nipacharn.att.sch.gr

Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/9nipacha/