“Το παπάκι πάει”

Εργαστήρια Δεξιοτήτων:

1ος Θεματικός Κύκλος: Ευ ζην

Στον πρώτο θεματικό κύκλο σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ασχοληθήκαμε με το πρόγραμμα «Το παπάκι πάει…». Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών/τριών σε δεξιότητες που θα τα προστατεύσουν σε συνθήκες εξαφάνισης (σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους) αλλά και θα μειώσουν την πιθανότητα να βρεθούν σε τέτοια συνθήκη.

Για αρχή λοιπόν επιλέξαμε μια θεματική ενότητα που πιστεύουμε ότι μπορούν να προσεγγίσουν τα παιδιά αυτή τη χρονική περίοδο (Οκτώβριο- Νοέμβριο) καθώς μέσα από παιγνιώδεις και ευχάριστες δράσεις περνάει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα. Συγκεκριμένα μέσα από τα επτά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν και τις διάφορες δραστηριότητες (αφήγηση παραμυθιού, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργία ιστοριών, κατασκευές) τα παιδιά έμαθαν τα εξής:

  • Σε περίπτωση που δεν βλέπω τη μαμά /τον μπαμπά μένω σταθερά στη θέση μου χωρίς να κινούμαι.
  • Δεν ακολουθώ κανένα άγνωστο/καμιά άγνωστη.
  • Φωνάζω δυνατά.
  • Εμπιστεύομαι τους αστυνόμους.
  • Γνωρίζω το όνομά μου, κάποιο τηλέφωνο γονέα ή συγγενή και τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (100, 116000).

Ευχαριστούμε πολύ και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συνομίλησαν με τους μαθητές μας σχετικά με το πρόγραμμα.

1234568 10IMG 20211125 121109 11211