Με στόχο την έγκυρη, αξιόπιστη, αντικειμενική και αδιάβλητη αποτίμηση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μαθητών, τίθεται από το σχολικό έτος 2016-2017 σε εφαρμογή η εκπόνηση συνθετικών δημιουργικών εργασιών από τους μαθητές.

 

Οι εργασίες αυτές θα έχουν συνθετικό χαρακτήρα και θα επιδιώκουν την ανάπτυξη της δημιουργικής ικανότητας του μαθητή και γενικότερα την καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος με την αναζήτηση στοιχείων από διαφορετικές πηγές και πόρους και την τελική σύνθεση των στοιχείων αυτών.

 

Μία τουλάχιστον δημιουργική εργασία σε ένα γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα της επιλογής του μαθητή είναι υποχρεωτική στην Α΄ και Β΄ τάξη. Η εκπόνηση δημιουργικών εργασιών στη Γ΄ τάξη είναι προαιρετική.

 

Η υποχρεωτική δημιουργική εργασία βαθμολογείται και συνεκτιμάται μόνο θετικά στην αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή στο αντίστοιχο μάθημα για το τετράμηνο κατά το οποίο κατατίθεται.

 


  Για το σκοπό αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας καλούνται να δηλώσουν το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εκπονήσουν εργασία (καθώς και δύο ακόμη μαθήματα ως εναλλακτικές δυνατότητες), την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της 4ης διδακτικής ώρας (10:55 – 11:35) σε ειδικό έντυπο το οποίο θα διανεμηθεί, θα συμπληρωθεί και θα επιστραφεί στη διεύθυνση του σχολείου . 


 

Το έντυπο αφορά στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της τάξης που παρακολουθεί ο μαθητής και είναι διαφορετικό για τους μαθητές της Α τάξης, της Β τάξης και της Γ τάξης.