Περιβαλλοντικές δράσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης –  Επίσκεψη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θηβαίων
Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου, στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 το 9ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Θηβαίων του οποίου οι μαθητές κατάγονται από κοινότητες Ρομά, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις με βάση τη φυλετική καταγωγή. Μαθητές και δάσκαλοι του Σχολείου ενημερώθηκαν για διάφορες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, οι  μαθητές και οι δάσκαλοί τους είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και την λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση μέσα από δράσεις διαδραστικού περιεχομένου (προβολή βίντεο-animation, βιωματικά παιχνίδια κ.ά.).
Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις άνω δράσεις και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ παράλληλα πρότειναν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές.