Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!!!

Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου ασχοληθήκαμε με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς ετοίμασαν γλυκές γεύσεις (σοκολατάκια, μπισκοτόσπιτα, κουλουράκια) και καλλιτεχνικές κατασκευές (γούρια, ζωγραφική σε παλέτες). Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η γιορτή μας.

«20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – Επίσκεψη Star Λαμίας»

Με αφορμή την »Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού»,  το »Star Λαμίας» επισκέφτηκε το σχολείο μας και κάλυψε τηλεοπτικά τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από τα παιδιά, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής.

 

«Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας!»

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 μια ομάδα μαθητών επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Εκεί, η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα Μάγδα Παπαδοπούλου, τους ταξίδεψε μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές στην σφαίρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

«Επέτειος Πολυτεχνείου!»

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν.

«31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης μιλήσαμε για την αποταμίευση και φτιάξαμε κουμπαράδες, για να βάλει ο καθένας ό,τι μπορεί μέσα ή απλά να του υπενθυμίζει τη διαδικασία.

Εξωραϊσμός σχολικής αυλής – Καλλιέργεια λαχανόκηπου!

Στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης, οι μαθητές μετέτρεψαν παλιές παλέτες σε φράχτη για τα λουλούδια και τα δέντρα της αυλής μας. Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ¨Αγροτικός Οίκος Σπύρου¨, μας χορήγησε δωρεάν τα φυτά για τον λαχανόκηπο μας, τα οποία φύτεψαν οι μαθητές.

 

«16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά αποφεύγοντας αυτά που κάνουν κακό στην υγεία μας, όσο νόστιμα κι να είναι!!!

«4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ»

Με εικαστικές δραστηριότητες και προβολή ανάλογου οπτικοακουστικού υλικού γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία καθώς και στη φροντίδα τους!!!

«6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

Με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές αγωνίστηκαν σε αθλήματα τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό την ευγενή άμιλλα.

 

«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ»

Προσπαθούμε να έρθουμε πιο κοντά στο περιβάλλον…διαμορφώνοντας τη σχολική μας αυλή!!!

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2019-2020

Χτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι!!! Εκπαιδευτικοί και μαθητές «εν δράσει»…

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!!!

 

Πασχαλινές δημιουργίες!

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα ασχοληθήκαμε  με πασχαλινές δημιουργίες και γλυκίσματα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  σάς εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιβαλλοντικές δράσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης –  Επίσκεψη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θηβαίων
Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου, στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 το 9ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Θηβαίων του οποίου οι μαθητές κατάγονται από κοινότητες Ρομά, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις με βάση τη φυλετική καταγωγή. Μαθητές και δάσκαλοι του Σχολείου ενημερώθηκαν για διάφορες πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα, οι  μαθητές και οι δάσκαλοί τους είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό και την λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση μέσα από δράσεις διαδραστικού περιεχομένου (προβολή βίντεο-animation, βιωματικά παιχνίδια κ.ά.).
Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις άνω δράσεις και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη ενώ παράλληλα πρότειναν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές.

Let’s do it Greece!

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019  στα πλαίσια του προγράμματος Let’s do it Greece οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το γειτονικό γήπεδο του σχολείου μας. Αφού συνέλεξαν και διαχώρισαν τα απορρίμματα τα τοποθέτησαν στους αντίστοιχους κάδους.

 

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 γιορτάσαμε στο σχολείο  μας την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα παιδιά μας, με ποιήματα, σκετς και τραγούδια, τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης και τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Απελευθέρωσης.

Μπράβο στα παιδιά, που με κόπο ετοίμασαν αυτή την ωραία γιορτή.

 

 

 

 

 

Επίσης, οι μαθητές ασχολήθηκαν με την δημιουργία κατασκευών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

 

 

 

 

ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Δάσκαλοι και μαθητές στη διάρκεια του διαλείμματος γίνονται συμπαίκτες και παίζουν βόλεϊ.

 

 

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ

Οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια  του προγράμματος της HELMEPA  συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα <<ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ>>. Οι μαθητές σε κλίμα συνεργασίας  σχεδίασαν, ζωγράφισαν και τέλος κατασκεύασαν την ακόλουθη αφίσα:

 

 

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Χρήστος Κοντόπουλος, ο οποίος μας παρουσίασε μια πρωτότυπη έκθεση με ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν μεταμορφωθεί σε έργα τέχνης.  Εντυπωσιακά έργα τέχνης μέσα από τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως  χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια  και σχεδόν ανέξοδα, με σύμμαχο την φαντασία και το μεράκι του δημιουργού, με περίσσια έμπνευση μας δίνουν το παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο και ότι τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν προς όφελος του περιβάλλοντος της οικολογίας αλλά και του σεβασμού στη φύση.

 

 

 

 

 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας   φρόντισε να δώσει  μια παραδοσιακή μυρωδιά <<τσίκνας>> προσφέροντας σε μαθητές νόστιμα σουβλάκια και άλλα εδέσματα. Οι μαθητές έφαγαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ζήσαμε στο σχολείο μας μια μέρα διαφορετική, γεμάτη πολύχρωμα ρούχα , σερπαντίνες, χορό, τραγούδι και παιχνίδι. Οι μαθητές μας φόρεσαν τις στολές, (μικροί ζωγράφοι)που τις προηγούμενες μέρες φτιάξανε με τη βοήθεια των δασκάλων από ανακυκλώσιμα υλικά. Διασκεδάσαμε πολύ, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και ευχηθήκαμε οι χαρταετοί μας να πετάξουν ψηλότερα από όλους. Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων