9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μάι 202031

https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201609a/a38414758d50c1338d1eef60d67b172d.jpg

 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας που διαφοροποίησε εντυπωσιακά τον τρόπο ζωής μας. Σίγουρα αλώβητη έμεινε η επιθυμία όλων να συναντηθούμε ξανά στο φυσικό μας χώρο, αυτόν του σχολείου.Έχουν αλλάξει, όμως ,πλέον πάρα πολλά στοιχεία που δομούν και τη σχολική μας ζωή. Παρατίθενται ένα απάνθισμα των συνηθειών που θα υιοθετηθούν και συνθέτουν μια άλλη εικόνα. Οι μαθητές/τριες πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά τους παρακάτω κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στο σχολείο:

  • Να πλένουν συχνά τα χέρια με νερό και σαπούνι(χωρίς σπατάλη).
  • Να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό που θα βρίσκεται στην είσοδο της τάξης.
  • Να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
  • Όταν βήχουν ή φτερνίζονται να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε χαρτομάντηλο ή τον αγκώνα τους.
  • Να φέρνουν φαγητό και νερό από το σπίτι αφού το κυλικείο δεν θα λειτουργεί.
  • Να αποφεύγουν τις χειραψίες και τους εναγκαλισμούς με τους/τις συμμαθητές/τριές τους.
  • Ο/Η κάθε μαθητής/τρια θα κάθεται στο δικό του/της θρανίο σε απόσταση από τους/τις συμμαθητές/τριές του.
  • Θα χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του/της αντικείμενα (μόλυβια, στυλό,μαρκαδόρους).
  • Ο/Η εκπαιδευτικός θα βρίσκεται σε απόσταση από τους/τις μαθητές/τριες, πιθανότατα δε θα δίνει φωτοτυπίες και δεν θα παίρνει τα τετράδια των παιδιών για έλεγχο (θα γνωστοποιηθούν ο τρόπος αξιολόγησης των εργασιών και οι λοιπές αλλαγές στη σχολική ρουτίνα).
  • Στο διάλειμμα δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια με μπάλα (ή ομοιώματα αυτής), καθώς και με κάθε είδους χαρτάκια (γενικότερα δεν ανταλλάσσεται τίποτα μεταξύ μαθητών/τριών)
  • Αν κάποιο παιδάκι νιώσει αδιαθεσία, θα απομακρύνεται από τον υπόλοιπο μαθητικό πληθυσμό και οι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν με τους γονείς για την εξεύρεση τρόπου παραλαβής του παιδιού από το σχολείο.
  • Οι γονείς οφείλουν να επικοινωνήσουν με το γιατρό και κατόπιν να ενημερώσουν το σχολείο για την κατάσταση του παιδιού και την πιθανή διασύνδεσή της με υποψία κρούσματος του ιού.

Τονίζονται επίσης τα ακόλουθα σημεία:

Το ολοήμερο πρόγραμμα και το πρόγραμμα πρόωρης υποδοχής (Πρωινή Ζώνη) δεν θα λειτουργήσουν.Η πόρτα του σχολείου θα ανοίγει αυστηρά στις 08:00. Είναι κομβικής σημασίας ζήτημα να υπάρχει έγκαιρη άφιξη (ως τις 08:15) στο σχολείο, καθώς και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Το σύνολο των μαθητών θα εισέρχεται από την είσοδο της οδού Σουλίου. Ακολουθώντας τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών θα κατευθύνεται στον οριοθετημένο χώρο παραμονής που αντιστοιχεί στην τάξη στην οποία ανήκει ο/η καθένας/μιά. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των γονέων για κανένα λόγο (οι διοικητικής φύσεως διαδικασίες είναι προτιμότερο να διεκπεραιώνονται μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου,δηλαδή μετά τις 13:30. Η πρωινή παράταξη δεν θα πραγματοποιείται. Με το χτύπημα του κουδουνιού οι μαθητές/τριες θα οδεύουν προς τις τάξεις τους με πρώτιστο μέλημα την αποφυγή συνωστισμού (τηρούνται οι αποστάσεις). Την ώρα του διαλείμματος θα προαυλίζονται στον συγκεκριμένο χώρο που προβλέπεται για το τμήμα τους. Η αποχώρηση θα γίνεται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

Οι μαθητές/τριες των Α΄,Β΄,Γ΄ τάξεων από την είσοδο της οδού Σουλίου.

Οι μαθητές/τριες των Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ τάξεων από την είσοδο της οδού Νικηταρά.

(για τα αδέρφια που αποχωρούν μαζί, θα υπάρχει ειδική κατά περίπτωση μέριμνα)

Είναι επιβεβλημένο οι γονείς/κηδεμόνες που αναμένουν να σχολάσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, να αποφεύγουν κάθε περίπτωση συνωστισμού.

από κάτω από: Άρθρα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων