9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

Στο Μέγαρο Μουσικής με την Άλκη Ζέη

Δεκ 201923

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν πριν λίγες μέρες οι μαθητές/τριες των Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, που παρευρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια λαμπερή εκδήλωση με την μοναδική συγγραφέα παιδικών βιβλίων Άλκη Ζέη.

“Ο Μεγάλος περίπατος της Άλκης” έδωσε τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να πάρουν μια γεύση από το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη όπως το παρουσίασαν αξιόλογοι άνθρωποι του πνεύματος και να ακούσουν αποσπάσματα από το καινούριο της βιβλίο “Ένα παιδί από το πουθενά”. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών/τριων με την αμεσότητα του λόγου της και το πηγαίο χιούμορ της. Το σχολείο μας κατείχε μια ξεχωριστή τιμητική θέση στην παραπάνω διαδικασία.Επιλέχθηκε να είναι ένα από τα λιγοστά σχολεία που είχαν το δικαίωμα υποβολής ερώτησης.

Πιο συγκεκριμένα,  μαθήτρια εκπρόσωπος του σχολείου μας της έθεσε την ερώτηση: “Αν δεν ήσαστε συγγραφέας ποιο άλλο επάγγελμα θεωρείτε ότι θα ταίριαζε στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας;”.  Η συγγραφέας απάντησε με μακρύ σχολιασμό και  χιούμορ δεδομένου ότι επέλεξε η ερώτηση αυτή να αποτελέσει τον επίλογο της εκδήλωσης και να δηλώσει στο κοινό ότι το μόνο επάγγελμα που θα μπορούσε να κάνει είναι αυτό της συγγραφέως.

 

 

 

 

από κάτω από: ΣΤ΄| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο Μέγαρο Μουσικής με την Άλκη Ζέη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων