9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:ΤΕΡΑΣ

Δεκ 201916

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΙΡΗ ΤΣΟΓΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Είναι γνωστό ότι το σχολείο μας αγαπάει ιδιαίτερα το βιβλίο. Μάλιστα η επαφή με τους συγγραφείς δίνει μια παραπέρα ώθηση στη βιβλιοφιλική προσπάθειά του. Στο παραπάνω πλαίσιο αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους/ες μας το ότι έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την εκλεκτή συγγραφέα Μαίρη Τσόγκα (την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019) που με το πρόσφατο ευφάνταστο βιβλίο της “Επάγγελμα τέρας” κατάφερε να …εξαφανίσει το υβριστικό “Είσαι τέρας” και να χαρίσει σε όσους/ες διάβασαν το βιβλίο στιγμές απόλαυσης. Παρακάτω παρατίθεται η παρουσίαση του βιβλίου από τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου:

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΡΑΣ

                                     ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΡΑΣ
Δύσκολοι καιροί για τέρατα. Ή μήπως όχι; Η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα στο νέο της βιβλίο μάς συστήνει ένα τέρας φοβερό που, ενώ κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά άνεργο.

“Τα τέρατα είναι αγαπημένο θέμα των παιδιών, όμως η κυριαρχία αρνητικών προτύπων, κυρίως σε όσα πρωταγωνιστούν σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ταινίες, με έβρισκε πάντα αντίθετη. Σκεφτόμουν λοιπόν τι θα είχε να πει στα παιδιά ένα τέρας καλόκαρδο;
Το τέρας μου -γεννημένο σε συγκυρίες ανεργίας μέσα στην ίδια μου την οικογένεια- χάνει τη δουλειά του, γιατί αυτός ο ρόλος καθόριζε την ίδια του την ταυτότητα. Και πόσες φορές δεν έχουμε δει ρόλους-συμπεριφορές να καθορίζουν παιδιά στα σχολεία, ανθρώπους γενικότερα στην κοινωνία; Αν όμως τους δοθεί η ευκαιρία, ο μανδύας πέφτει και αποκαλύπτεται, μια γλυκιά φωνή, για παράδειγμα.
Το τέρας του βιβλίου μου λέει “έχω ανάγκη να είμαι ο εαυτός μου κι όχι αυτό που οι άλλοι μου αποδίδουν, όχι αυτό που υιοθετώ ακόμα κι εγώ ο ίδιος από φόβο”, και αντιπαραθέτει μια ταυτότητα που βασίζεται σε θάρρος και ειλικρίνεια”.

Μαίρη Τσόγκα

από κάτω από: Δράσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:ΤΕΡΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Έρχονται Χριστούγεννα

xr


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων