9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οκτ 20198

Από τον ιστότοπο “Κάθε μέρα γονείς” αντιγράφουμε ένα άρθρο που αφορά στην υγιεινή διατροφή των παιδιών:

Εύκολα και υγιεινά σνακ

για τα παιδιά

Στις βόλτες με τα παιδιά, στις εκδρομές μας, στο σχολείο, ακόμη και στο σινεμά ή όπου αλλού βρεθούμε, που τα παιδιά θα ζητήσουν να φάνε κάτι, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ, που θα το έχουμε φτιάξει μόνοι μας.

Αγαπημένα φρούτα

Στη λίστα των σνακ για την πρωινή ή την απογευματινή βόλτα με το παιδί μας, ένα φρούτο θα πρέπει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Εύκολα στη μεταφορά, χωρίς καμία προπαρασκευή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και καροτενοειδή, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά και ταυτόχρονα χαμηλή θερμιδική αξία. Φρούτα με έντονα χρώματα, κομμένα σε μορφή τσιπς, φυσικοί χυμοί ή πρωτότυπες ιδέες όπως ένα «φρουτοσουβλάκι» ή μία φρουτοσαλάτα είναι αναμφισβήτητα πιο δελεαστικά στα παιδιά και πιο εύκολα στην κατανάλωσή τους.

Υγιεινά και δικής μας παραγωγής smoothies

Στο μπλέντερ, αναμιγνύοντας φρούτα ή λαχανικά, σε συνδυασμό με γάλα καρύδας ή γιαούρτι, είναι αναμφίβολα μία υγιεινή, δροσιστική, γευστική και πλούσια διατροφικά επιλογή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανάλατοι ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, κάσιους αναμειγμένα με αποξηραμένα φρούτα που προτιμάει το παιδί, μπορούν να αποτελέσουν μία παιδική λιχουδιά. Πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες συνδυασμένοι με τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων, μπορούν να αποτελέσουν μία ιδανική λύση για τη βόλτα ή την παραλία, ένα σνακ με πλούσια διατροφική αξία, κουβαλώντας τα εύκολα μαζί μας σε ένα σακουλάκι. Μικρά κομματάκια μαύρης σοκολάτας μπορούν να δώσουν μία ακόμα γευστικότερη απόλαυση στους μικρούς μας φίλους.

Σπιτικό κέικ, κριτσίνια, σταφιδόψωμο και μπάρες δημητριακών

Κέικ με ελαιόλαδο αντί βουτύρου και αλεύρι ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών με βάση τα δημητριακά ή τη βρώμη εμπλουτισμένα με κομματάκια φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων, ξηρούς καρπούς, μαύρη σοκολάτα, κανέλα, αποτελούν ένα βολικό, εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας. Επιπλέον σπιτικά κριτσίνια και σταφιδόψωμο είναι μία ακόμα εύκολη και χορταστική επιλογή.

Σπιτικό παστέλι

Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στη παραγωγή του, χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά-θησαυρούς, σουσάμι και μέλι, προσφέρουν μία υπέροχη γεύση, μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, ενέργεια, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ασβέστιο.

Τοστ, αραβική πίτα ή muffins με λαχανικά

Η διαχρονική λύση του τοστ, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, αποτελεί ένα εύκολο σνακ για τη βόλτα μας. Δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, μία φέτα λιωμένο ή ωμό τυρί χαμηλών λιπαρών (ή κρέμα τυριού), μία φέτα γαλοπούλα ή αυγό και λαχανικά της επιλογής μας, συνοδευόμενα από πάστα ελιάς, προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια στον περίπατό μας. Επιπλέον, μία ξεχωριστή επιλογή θα αποτελούσε και η αραβική πίτα, για μία διαφορετική γεύση, με γαλοπούλα, τυρί και τόνο ή εύκολα σπιτικά muffinς συνδυασμένα με λαχανικά.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, μέλι, βρώμη και φρούτα

Ένα γιαούρτι συνοδευόμενο με ότι φρούτο προτιμάει το παιδί μας, μέλι, βρώμη και ξηρούς καρπούς αποτελεί μία πλούσια πηγή ενέργειας με ένα μεγάλο εύρος θρεπτικών συστατικών. Επίσης, ένα σπιτικό παγωμένο γιαούρτι συνδυασμένο με κομματάκια μαύρης σοκολάτας, κακάο, ή φρούτα σίγουρα αποτελεί μία ακόμα πιο ελκυστική επιλογή. Να θυμηθούμε να πάρουμε το κουταλάκι μαζί μας.

Μπισκότα με ταχίνι, μέλι, κακάο, βρώμη και αποξηραμένα φρούτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα πλάθουμε και τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη σε ένα σακουλάκι. Ύστερα, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο. Σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία. Ένας αδιαφιλονίκητος σύμμαχος καλής υγείας, που θα αγαπήσουν τα μικρά παιδιά.

Αυγόφετες με γαλοπούλα και τυρί

Η κλασσική, παραδοσιακή συνταγή της αυγόφετας σε μία παραλλαγή. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού  όσο πιο λεπτές γίνεται και τις τυλίγουμε σε ρολό μαζί με μία φέτα γαλοπούλα και μία τυρί. Ύστερα τις βουτάμε στο μείγμα του αυγού και ψήνουμε στο φούρνο. Γευστικό κι εύκολο, το παιδί απολαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του αυγού (καλά λιπαρά, βιταμίνες, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, ψευδάργυρο) και την απαραίτητη ενέργεια.

Μπανάνα περιχυμένη με κουβερτούρα και αμύγδαλα

Ένα γλυκό σνακ για μία με δύο φορές την εβδομάδα που θα ξετρελάνει το παιδί μας και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Κόβουμε τη μπανάνα και την περνάμε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι. Την αφήνουμε στην κατάψυξη και αφού παγώσει, την περιχύνουμε με κουβερτούρα και αμύγδαλα. Μία γλυκιά επιλογή για το πάρκο, αναμφίβολα καλύτερη από ένα κρουασάν ή σοκολατένιο μπισκότο.


Αν φυσικά θέλετε κι εσείς ένα σνακ, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάτι από αυτά, από το να αγοράσετε κάτι από έξω. Τα περισσότερα όμως περιέχουν αρκετές θερμίδες κι αν είστε σε δίαιτα, καλό θα είναι να τα αποφύγετε. Για αυτό κι εμείς σύντομα θα σας ετοιμάσουμε μια επιλογή από υγιεινά σνακ, που δεν θα σας γεμίσουν με περιττές θερμίδες. Stay tuned!


 

Sandwich, σαλάτες, dips, μπάρες, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ιδανικές για το σχολείο, παρασκευασμένες με βασικό γνώμονα την σωστή διατροφή του παιδιού μας.


από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Έρχονται Χριστούγεννα

xr


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων