9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Αυγ 201926

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο:

Από 30 Αυγούστου

έως 15 Σεπτεμβρίου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

 

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φθινοπωρινά ραντεβού. Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ξεκινά στις 30 Αυγούστου, θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και καλό θα ήταν να μην παραλείψουμε να κάνουμε τη βόλτα μας εκεί.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Η μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου θα είναι καθημερινά στο Ζάππειο από τις 30 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00.

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και το Αναλόγιο Φεστιβάλ. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κεντρικό αφιέρωμα του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2019 είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», επικεντρωμένο στην άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική και πώς αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και θεατρικά δρώμενα, ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν τους λόγους της τεράστιας απήχησης των λογοτεχνικών έργων στους καλλιτεχνικούς κύκλους των θεατρικών, κινηματογραφικών και μουσικών σκηνών.

Επίσης, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το Αναλόγιο Φεστιβάλ και πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί μια εκτενής σειρά παράλληλων εκδηλώσεων (συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού κλπ.) που θα διανθίσουν το Φεστιβάλ και θα προσδώσουν σε αυτό, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, μία εορταστική, πολιτιστική νότα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα επιτύχει για ακόμη μία χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο

Σε συνεργασία με: ΕΡΤ, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, Αναλόγιο Φεστιβάλ

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εγκαίνια: 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 20:00.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Τοποθεσία:
Ζάππειο, Λ. Αμαλίας, Αθήνα

Πληροφορίες:
Τηλ: 2103303942, 2103302523 | www.sekb.gr

Το Ζάππειο γεμίζει βιβλία και φέτος

(Στοιχεία αντλήθηκαν από τους ιστότοπους sputniknews.gr και in2life.gr)

από κάτω από: Γενικού ενδιαφέροντος| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων