9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης

ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Νοέ 201820

Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε το σχολείο μας αντιπροσωπεία της  Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) Ελλάδας (αποτελούμενη από τρεις έμπειρους γυμναστές που κατέχουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα) για μια παρουσίαση του αθλήματος στους/στις μαθητές/τριες μας. Τα παιδιά  υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το άθλημα, έμαθαν χρήσιμα στοιχεία και μυστικά του, ενώ διασκέδασαν πολύ παίζοντας στο προαύλιο και πετυχαίνοντας πολλά τέρματα(γκολ).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ είναι ένα από τα παλιότερα αθλήματα που υπάρχουν στο αθλητικό στερέωμα. Έχει κάνει την εμφάνισή της σε αμφορείς της Αρχαίας Ελλάδας αλλά η γέννησή της χρονολογείται ακόμη πιο παλιά.  Το χαρακτηριστικότερο εύρημα, που επιβεβαιώνει την καλλιέργεια ενός είδους χειροσφαίρισης, βρίσκεται στη Δωδώνη και πρόκειται για ένα χάλκινο αγαλματίδιο που απεικονίζει ένα παιδί με μία σφαίρα στο χέρι και χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. 

Το χάντμπολ για πρώτη φορά εμφανίζεται σε μεγάλο κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 με 11 παίκτες σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Επέστρεψε στις Ολυμπιάδες το 1972 στο Μόναχο ως κανονικό άθλημα του προγράμματος με 7 παίκτες σε κλειστό γυμναστήριο. 

Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε το 1922 στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. με 11 παίκτες. Η πρώτη Πανελλήνια διοργάνωση έγινε το Σεπτέμβριο του 1977 στην Αθήνα με συμμετοχή 12 ομάδων.  Από τότε μέχρι σήμερα το χάντμπολ γνώρισε μια αλματώδη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Την στιγμή αυτή το χάντμπολ καλλιεργείται σε περισσότερα από 140 σωματεία σε όλη την Ελλάδα και έχει εγγεγραμμένους περισσότερους από 25.000 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

Πηγή: Ομοσπονδία Χάντμπολ Ελλάδας

Παρατίθενται χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κλιμακίου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης στο σχολείο μας:

 

από κάτω από: Δράσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων